Για την ονοματοδοσία δύο οδών καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

0
2267

Θα εξεταστούν τα αιτήματα να δοθούν τα ονόματα «Στέφανος Στολίγκας» και «Ηρώων Πυροσβεστών»

Αποφάσεις καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, προκειμένου να εισηγηθεί στην ονοματοδοσία ανώνυμων οδών της πόλης μας. Συγκεκριμένα πρόκειται για την «ανώνυμη οδό 36», μεταξύ των οδών Νικοπόλεως και Χρυσοβέργη, σε οδό «Ηρώων Πυροσβεστών», όπου η Κοινότητα Δράμας θα εξετάσει αν θα παρέχει την εισήγησή της για την προτεινόμενη ονομασία και εν συνεχεία να αποσταλεί στην επιτροπή του άρθρου 8 για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος.
Επίσης, ανάλογες αποφάσεις καλείται να λάβει και για την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου, σε οδό «Στέφανος Στολίγκας».

«Ηρώων Πυροσβεστών»
Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2015, με αίτησή του προς τον Δήμο Δράμας, ο δημότης κ. Δημήτρης Τουλούμης, αιτήθηκε την ονομασία ανώνυμης οδού σε οδό «Ηρώων Πυροσβεστών». Το αίτημά του συνοδευόταν από αιτιολογικό σημείωμα της πρότασής του.
Με υπηρεσιακό σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, το αίτημα του κ. Τουλούμη Δημητρίου εστάλη στη Δημοτική Κοινότητα Δράμας, προκειμένου να εξεταστεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού της. Από τη Δημοτική Κοινότητα Δράμας δεν υπήρξε απάντηση και ο κ. Τουλούμης Δημήτριος επανήλθε στις 21 Μαΐου 2021 με νέο αίτημα προς τον Δήμο Δράμας σε συνέχεια της αρχικής του αίτησης, προτείνοντας την ονομασία της «ανωνύμου οδού 36», μεταξύ των οδών Νικοπόλεως και Χρυσοβέργη, σε οδό «Ηρώων Πυροσβεστών».
Πλέον, προκειμένου η Κοινότητα Δράμας να παρέχει την εισήγησή της για την ονομασία, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας να προχωρήσει στη λήψη σχετικής απόφασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή που είχε στείλει στις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας ο κ. Δημήτρης Τουλούμης, ανέφερε ότι υπηρέτησε επί 35 συναπτά έτη στο Πυροσβεστικό Σώμα, πάντα στη διάθεση του πολίτη, έτοιμος να βοηθήσει και να παρέχει κάθε είδους βοήθεια που είχε ανάγκη ο πολίτης.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κινδύνεψε τόσο η ζωή του όσο και των συναδέλφων του πολλές φορές. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Τουλούμης στην επιτολή του: «Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας και οι δράσεις μας διακατέχονταν από ηρωισμό προκειμένου να διαφυλάξουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.
Δυστυχώς, πολλοί συνάδελφοι, επιδεικνύοντας τον παραπάνω ηρωισμό, δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να καταθέτουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή στον βωμό του καθήκοντος. Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης τόσο προς τους εν ζωή συναδέλφους, που επέδειξαν ηρωισμό κατά την τέλεση του καθήκοντός τους, όσο πολύ περισσότερο στους συναδέλφους που αφιέρωσαν την ίδια τους τη ζωή στο καθήκον αυτό, υποβάλλω με την παρούσα θερμή παράκληση η ανώνυμη οδός στο OT 1023 που ξεκινά από τη Χρυσοβέργη και διασταυρώνεται με την Πύργου να ονομαστεί «Ηρώων Πυροσβεστών», τιμώντας έτσι όλους τους ανώνυμους και επώνυμους Πυροσβέστες, τόσο τους εν ζωή όσο και τους θανούντες, που αφιερώθηκαν στο υπέρτατο καθήκον προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό».

«Στέφανος Στολίγκας»
Το δεύτερο θέμα, αυτό της απόφασης για την ονοματοδοσία οδού σε οδό «Στέφανος Στολίγκας», αφορά αίτηση της Εταιρείας Δραμινών Μελετών που έγινε τον Μάιο προς τον Δήμο Δράμας σχετικά με την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας, μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και Αιγαίου. Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Στέφανος Στολίγκας έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια, το 2017. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα από γονείς που είχαν καταγωγή από την Ήπειρο και ήταν το τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Εργάστηκε μαζί με σημαντικούς δημοσιογράφους, αποκτώντας σημαντική εμπειρία, ενώ υπήρξε ανταποκριτής αρκετών εφημερίδων και ο ίδιος εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέος Άνθρωπος».
Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία, αποκτώντας γνώσεις και εμπειρία δίπλα σε μεγάλους δημοσιογράφους εκείνης της εποχής. Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος, συμμετέχοντας και από τη θέση αυτή στο γίγνεσθαι του τόπου μας. Ο ίδιος, πέραν των άλλων, ήταν ενεργό μέλος της Εταιρείας Δραμινών Μελετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ