Για τις προσλήψεις στο ΚΗΦΗ αποφασίζει σήμερα ο Δήμος Δράμας

Με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των ηλικιωμένων που εξυπηρετούνται σε αυτό

0
2285

Για την έγκριση ή μη πρόσληψης επιπλέον προσωπικού στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δράμας προκειμένου να εξυπηρετηθούν 20 επιπλέον ηλικιωμένοι σε αυτό, καλείται να αποφασίσει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.

Την σχετική απόφαση την οποία διαβιβάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας. Το προσωπικό προγραμματίζεται να προσληφθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι προσλήψεις θα χρηματοδοτηθούν σε ποσοστό 100% απο το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Συγκεκριμένα ο σχεδιασμός των προσλήψεων αφορά την ένταξη επιπλέον 6 ατόμων στο προσωπικό με συμβάσεις που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2020 με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης. Οι εν λόγω θέσεις που περιλαμβάνονται στην απόφαση του ΔΣ του Νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας αφορούν έναν ΠΕ Ψυχολόγο, έναν ΤΕ Νοσηλευτή ή Νοσηλεύτρια, δύο ΔΕ Κοινωνικούς Επιμελητές και έναν ΥΕ Καθαριστή ή καθαρίστρια. Ο τρόπος πρόσληψης θα γίνει με την διαδικασία του ΑΣΕΠ. Επίσης η απόφαση του ΔΣ του Νομικού Προσώπου περιλαμβάνει και την πρόσληψη ενός ΤΕ Εργοθεραπευτή ώς εξωτερικού συνεργάτη τετράωρης απασχόλησης.
Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό, έχει εγκριθεί η τροποποίηση της υπάρχουσας σύμβασης του Γυμναστή από δίωρη σε τετράωρη απασχόληση απο 1/7/2019 έως 30/6/2020 με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, είπε ότι πέρα από τους 20 επιπλέον ωφελούμενους που θα μπορούν να εξυπηρετηθούν θα προστεθεί στο ΚΗΦΥ και μία βραδινή βάρδια, με αποτέλεσμα αυτό να μπορεί να λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, απο την στιγμή που θα ενταχθεί στο δυναμικό του ΚΗΦΗ το καινούργιο προσωπικό και οι επιπλέον ωφελούμενοι, κάτι που υπολογίζεται να γίνει τους επόμενους έξι μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο ΚΗΦΗ του Δήμου της Δράμας εξυπηρετούνται 25 ηλικιωμένοι και με την υλοποίηση του σχεδιασμού που προαναφέρθηκε θα αυξηθούν σε 45.
Το ΚΗΦΗ απευθύνεται σε ηλικιωμένους του Δήμου Δράμας οι οποίοι:
1) Δεν μποροούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα
2) Αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες
3) Πάσχουν από άνοια
4) Το περιβάλλον που τους φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει
5) Χρήζουν καθημερινής φροντίδας εκτός της οικίας τους
Στις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους ηλικιωμένους περιλαμβάνονται πρωινό και δεκατιανό, Ιατρική παρακολούθηση, Νοσηλευτική φροντίδα, Κοινωνική στήριξη και οικογενειακή συμβουλευτική, κοινωνικοποίηση και αναψυχή, δημιουργικές δραστηριότητες, ασκήσεις γυμναστικής και φυσιοθεραπεία. Επίσης εκπαίδευση και βοήθεια σε θέματα ατομικής φροντίδας.
Υποστήριξη και βοήθεια σε όλα τα επίπεδα προς την οικογένεια που φροντίζει τα ηλικιωμένα άτομα και ανάπαυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ