Κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες

420 περίπου δραμινοί μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο

0
2746

Περίπου 420 δραμινοί μαθητές ολοκλήρωσαν χθες το πρωί με επιτυχία την διαδικασία της ταυτόχρονης ομαδικής συμμετοχής στο επιτραπέζιο παιχνίδι “Γκρινιάρης” καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες από 370 μαθητές σχολείου του εξωτερικού.

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου της Δράμας, όπως και οι εκπαιδευτικοί τους προσπάθησαν με πολύ ενθουσιασμό και χρησιμοποιώντας περίπου 120 κουτιά του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού, να φέρουν σε πέρας αυτή την προσπάθεια και τελικά τα κατάφεραν, όχι μόνο ως προς το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά και ως προς τον σημαντικότερο στόχο, που ήταν να καλλιεργηθεί η συνεργασία μεταξύ τους όπως και η ευγενής άμιλλα.

Φωτογραφία:Από αριστερά ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού κ. Αθανάσιος Λιάνος

Η εκδήλωση έγινε χθες στις 10 το πρωί στον προαύλιο χώρο, πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας με θέμα: «Τα περισσότερα παιδιά που παίζουν ταυτόχρονα το ίδιο επιτραπέζιο παιχνίδι».
Οι μαθητές συμμετείχαν ταυτόχρονα στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» σε ομάδες των 4 ατόμων και κάθε επιτηρητής επέβλεπε 12 ομάδες παικτών, δηλαδή 48 συμμετέχοντες μαθητές, οι οποίοι φορούσαν διαφορετικό χρώμα χάρτινου καπέλου.
Ο Δήμος Δράμας στήριξε την εκδήλωση των δυο σχολείων στον βαθμό που του ζητήθηκε και στον χώρο της πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε χθες το πρωί μετέβη και ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Χριστόδουλος Μαμσάκος τονίζοντας ότι “πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους. Η δράση είναι μοναδική διότι ενεργοποιεί τα παιδιά. Ο Δήμος Δράμας βοήθησε στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας διότι τέτοιες πρωτοβουλίες τις υιοθετούμε και τις στηρίζουμε”.
O διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κος Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής είπε ότι “ Στόχος της πρωτοβουλίας μεταξύ άλλων ήταν η ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης, με στόχο να αναπτυχθεί η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μαθητών. Να καταλάβουν ότι μέσα από αυτές τις αξίες μπορούν να καταφέρουν περισσότερα πράγματα όπως και αυτό της κατάκτησης ενός παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες…”.
Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Λιάνος σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ για την ίδια πρωτοβουλία “Η ιδέα της συναδέλφου κας Ελένης Σμολοκτού έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 χρόνια, αλλά επρόκειτο για μια προσπάθεια κατά την οποία όλες οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Στόχος είναι πέραν των άλλων τα παιδιά να επιστρέψουν στα παραδοσιακά παιχνίδια και να ξεφύγουν από τον υπολογιστή. Η εκδήλωση επίσης που αναδεικνύει όχι μόνο τα δυο σχολεία αλλά και ολόκληρη την περιοχή μας είναι και μια προέκταση της προσπάθειας να αποσοβήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό…”
Ο υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κος Γιάννης Χατζηκυριάκου μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε μεταξύ άλλων ότι “πρόκειται για καθαρά εθελοντική δράση με σκοπό την συλλογική προσπάθεια των παιδιών σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι …θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Η δράση εντάσσεται στα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο μας και επιδιώκει να ενώσει τα δυο σχολεία και να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές της δημοκρατικότητας, της ομαδικής συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας…”.
Η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κα Ελένη Σμολοκτού που είχε και την σύλληψη της ιδέας για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι “Η κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες δεν είναι αυτοσκοπός της πρωτοβουλίας, αλλά ένα κίνητρο για να μάθουν τα παιδιά με ομαδικό τρόπο τεχνικές της ομαδικότητας. Να μάθουν να συνεργάζονται και να καταλάβουν ότι αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης σχολικής κοινότητας και όχι μόνο της τάξης και του σχολείου τους. Τα δυο σχολεία (1ο και 2ο Δημοτικό) μοιράζονται τον ίδιο προαύλιο χώρο. Τα παιδιά παίζουν καθημερινά μαζί και έτσι θέλοντας να καλλιεργήσουμε συμπεριφορές αντίθετες με το μπούλινγκ σκεφτήκαμε ότι αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε στα παιδιά να συμβιώνουν και να συνεργάζονται αρμονικά. Η προετοιμασία είχε εκπλήξεις γιατί τα παιδιά ξάφνιασαν τους εκπαιδευτικούς με την κατανόηση της ομαδικότητας. Κατάφεραν να παραμερίσουν την φυσική επιθυμία που έχει ο άνθρωπος για πρωτιές. Η ιδέα ξεκίνησε στο περσινό φεστιβάλ που έγινε με τα παιδιά του 1ου και 2ου Δημοτικού για το μπούλινγκ. Υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία με το Γκίνες από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η εκπαιδευτικός (ξένων γλωσσών), του 2ου Δημοτικού Σχολείου κα Όλγα Γεωργιάδου που είχε και το κύριο βάρος της συνεννόησης με τον θεσμό του Γκίνες, που άρχισε από την προηγούμενη χρονιά, είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι: “Πήραμε από το Γκίνες οδηγίες για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ώστε να την φέρουμε εις πέρας με επιτυχία. Σήμερα δεν κατέστη δυνατό να υπάρχει αντιπρόσωπος του θεσμού Γκίνες στην εκδήλωση…αλλά δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία αυτή…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ