Γιάννης Εφραιμίδης: «Μετριάστηκε το πρόβλημα με τα μπαζοαπορρίμματα»

0
18196

Η Υπηρεσία Καθαριότητας δέχεται πάρα πολλά τηλεφωνήματα για τη μεταφορά αυτών των υλικών


Έχει μετριαστεί το πρόβλημα με τη συσσώρευση μπαζοαπορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους της πόλης, σύμφωνα με όσα είπε απαντώντας σε ερώτηση των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης. Η υπηρεσία καθαριότητας δέχεται πάρα πολλά τηλεφωνήματα για τη μεταφορά αυτών των υλικών.
Στις περιπτώσεις που πρόκειται για μεγάλο όγκο τέτοιων υλικών η υπηρεσία τους κατευθύνει σε ιδιώτες οι οποίοι θα μπορέσουν να τους εξυπηρετήσουν, αλλά όταν πρόκειται για μικρότερες ποσότητες, τότε η εξυπηρέτηση γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου.
Είναι σημαντικό οι πολίτες να μην ρίχνουν τα μπαζοαπορρίμματα μέσα στους κάδους αλλά να τα αφήνουν δίπλα σε αυτούς παίρνοντας παράλληλα τηλέφωνο στην υπηρεσία καθαριότητας προκειμένου να τα συλλέξει, διότι διαφορετικά προκαλούνται ζημιές στους κάδους απορριμμάτων, τόνισε ο κ. Εφραιμίδης, υπενθυμίζοντας ότι το τηλέφωνο της υπηρεσίας καθαριότητας για αυτές τις διαδικασίες είναι το 25210-22263. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κάθε πολίτης να αναφέρει τέτοιου είδους ζητήματα μέσα από την εφαρμογή της novoville, προκειμένου να μεταφέρει το αίτημά του και να εξυπηρετηθεί κανονικά, χωρίς απολύτως καμία χρέωση.
Ειδικότερα, για τις ανεξέλεγκτες χωματερές και την ανάθεση της υπηρεσίας κοινόχρηστων χώρων παράνομης απόθεσης απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων σε ανάδοχο, (προϋπολογισμού 25.000 ευρώ) υπήρξε συζήτηση στην τελευταία συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας. Εκεί μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, είχε επισημάνει ότι υπάρχει αδυναμία από την υπηρεσία να εκτελέσει σε συγκεκριμένα σημεία, εξηγώντας ότι υπάρχουν 11 κοινότητες και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με τις παράνομες χωματερές είναι πολύ μεγάλο. Κατά την τοποθέτησή του πρόσθεσε ότι παράλληλα υπάρχουν και ορισμένες καταγγελίες επ’ αυτού, από το τμήμα περιβάλλοντος. Διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας έκανε κάποιες παρεμβάσεις με ίδια μέσα αλλά τα μέτωπα είναι πολλά και η υπηρεσία δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί, ενώ δεν έχει και τα κατάλληλα μηχανήματα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δράμας ανάμεσα σε άλλα υπέβαλλε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το έργο «Γωνίες Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας» προϋπολογισμού 921.526 ευρώ. Πρόκειται για τη δημιουργία δέκα σημείων συλλογής (Πράσινες Γωνίες) που στοχεύουν στη συλλογή 6 επιμέρους ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών, στο καθένα από αυτά, καθώς και στην ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν σε 6 σημεία πάρκων εντός της πόλης και οι υπόλοιπες στις 4 μεγάλες κοινότητες του Δήμου Δράμας. Πιο συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν Πράσινες Γωνίες, στην Ανάπλαση του χειμάρρου Καλλιφύτου, στους Αμπελόκηπους, στην περιοχή της 1ης πλατείας (περιοχή Ιερολοχιτών), στην Ταξιαρχία (ανεβαίνοντας μετά την γέφυρα Ζώνκε αριστερά), στην περιοχή του πάρκου Κομνηνών, στο πάρκο της περιοχής των Ορτακινών, στη Χωριστή, στον Ξηροπόταμο, στον Καλό Αγρό και στην Καλλίφυτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ