Γιάννης Καψημάλης: Ρεαλιστικό και ικανοποιητικό το Τεχνικό Πρόγραμμα

0
2376

«Είναι πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής να λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις των κοινοτήτων στην κατάρτισή του»

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας για το 2021 καταρτίστηκε αφού έλαβε υπ’ όψιν τις αποφάσεις όλων των τοπικών συμβουλίων του Δήμου της Δράμας. Είναι πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε χρονιάς, να καταρτίζεται με βάση τις αποφάσεις των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.
Είναι ρεαλιστικό και ικανοποιητικό με δεδομένη την πανδημία που διανύουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα, σημείωσε μιλώντας στα «Χρονικά της Δράμας», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, υπενθυμίζοντας ότι το Πρόγραμμα για το 2021 είναι 1.225.880 ευρώ με το 50% των έργων του να απευθύνεται στην Κοινότητα Δράμας και το υπόλοιπο 50% στις υπόλοιπες κοινότητες σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια. To Tεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων «Πόλη+Ζωή» και «Προοπτική για τη Δράμα» ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα προστίθενται, όπως είναι φυσικό, και τα συνεχιζόμενα έργα ύψους 5.168.705 ευρώ από τα προηγούμενα έτη, κάποια εκ των οποίων είναι αρκετά μεγάλα όπως το ΒΑΑ, η κατασκευή των νέων Παιδικών Χαρών στην πόλη της Δράμας, οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των Παιδικών Σταθμών, οι αναπλάσεις των σχολείων, η αγροτική οδοποιία κλπ, συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά στην Κοινότητα Δράμας (στην πόλη της Δράμας) τα έργα που προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας για το 2021 (πλην των συνεχιζόμενων έργων) είναι: Διαμορφώσεις προαύλιων χώρων των σχολείων ύψους 170.000 ευρώ. Αποκαταστάσεις φθορών οδοστρωμάτων ύψους 80.000 ευρώ. Έργα οδοποιίας στην Κοινότητα Δράμας ύψους 180.000 ευρώ. Προμήθεια αστικού εξοπλισμού 35.000 ευρώ. Ανακατασκευή της Ποδηλατούπολης και επαναλειτουργία του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ύψους 10.000 ευρώ. Επέκταση του ηλεκτροφωτισμού ύψους 12.000 ευρώ. Μετατοπίσεις ηλεκτροφωτισμού, ύψους 3000 ευρώ. Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων με κατασκευή υπόβασης στο γήπεδο του Αρκαδικού ύψους 50.000 ευρώ. Προμήθεια και τοποθέτηση Ηλεκτρονικού Σταθμού Πληροφοριών/ Εξυπηρέτησης με ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (infokiosk) στο κτίριο της πλατείας Ελευθερίας, ύψους 10.000 ευρώ. Προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακών σημείων φόρτισης κινητής τηλεφωνίας σε παγκάκι, στην περιοχή της Ανάπλασης, ύψους 10.000 ευρώ και προμήθεια και τοποθέτηση τάπητα για την αντικατάσταση γηπέδων Τένις επί της 1ης Ιουλίου, ύψους 40.000 ευρώ.
Το σύνολο των νέων έργων του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου της Δράμας, για την πόλη της Δράμας κατά το 2021 είναι ύψους 600.000 ευρώ.

Τα συνεχιζόμενα έργα του Τεχνικού Προγράμματος για την πόλη της Δράμας
Σε ό,τι αφορά τα συνεχιζόμενα έργα προηγούμενων ετών του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δράμας, για την πόλη της Δράμας είναι:
Έργα οδοποιίας ύψους 580.542 ευρώ. Η ανάπλαση της αυλής του 3ου Δημοτικού Σχολείου με 100.000 ευρώ. Η κατασκευή WC ΑΜΕΑ στον Δημοτικό Κήπο με 20.000 ευρώ. Η κατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Γήπεδο της Νέας Αμισού με 40.000 ευρώ. Η αποκατάσταση στεγανότητας της στέγης της παλιάς πτέρυγας του κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου με 50.000 ευρώ. Οι εργασίες στεγάνωσης τμήματος της οροφής και επισκευής και συντήρησης στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου με 40.000 ευρώ. Η κατασκευή Παιδικής Χαράς στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας με 587.000 ευρώ. Η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού των κερκίδων του κλειστού κολυμβητηρίου με 90.250 ευρώ. Επίσης συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων, έργα στην επέκταση του σχεδίου πόλης στη Ν. Σεβάστεια, κατασκευή στέγης και μόνωση οροφής στα γήπεδα Μικροχωρίου και Προαστείου, η κατασκευή Παιδικών Χαρών και Παιδικών Σταθμών, η κατασκευή μνημείο με την προτομή του Δημητρίου Κραχτίδη, η καθαίρεση των κερκίδων και περίφραξη του πρώην Εθνικού (νυν Δημοτικού) Σταδίου, η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου και κατασκευή Παιδικής Χαράς στη Νέα Κρώμνη, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο γήπεδο Κραχτίδη, η κατασκευή αποδυτηρίων -WC και πρόσβασης ΑΜΕΑ στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, η ανάπλαση του Πάρκου του Παύλου Μελά, η νέα κάλυψη του κολυμβητηρίου και η μετατόπιση δικτύου ΜΑΝ στο Δήμο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ