Γιάννης Μίρκου: «Η φετινή πορεία της Δόξας Βώλακα ήταν η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου»

0
5384
Στο σούπερ καπ τον Σεπτέμβριο 2019 Πανδραμαϊκός - Βώλακας με αντίπαλο τον Σωτήρη Υψηλό

Συνέντευξη με τον αρχηγό της Δόξας Βώλακα Γιάννη Μίρκου

Συνέντευξη στα «Χ» παραχώρησε ο αρχηγός και παίκτης της Δόξας Βώλακα Γιάννης Μίρκου, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα και για το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας.
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός της ομάδας με πορεία χρόνων στο δραμινό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα την άνοδο στη Γ’ Εθνική με την Προσοτσάνη, τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Δόξας Βώλακα βοηθώντας τους Μαυραετούς να γράψουν τη δική τους ιστορία στο δραμινό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα και τα νέα παιδιά της ομάδας.
Στα «Χ» παραδέχτηκε ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου, μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας, για τον προπονητή του Λευτέρη Ροδίτη σε μια ενδιαφέρουσα απάντηση, για το μυστικό της επιτυχίας της Δόξας Βώλακα, για το ταλέντο που υπάρχει στο χωριό και αν θα ξαναδούμε στο μέλλον άλλον Στάικο ή Κασσό, παιδιά που έφυγαν να παίξουν επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, για την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο και για την πρόκληση της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία της Δόξας Βώλακα
Με βάση τους στόχους που θέσαμε το καλοκαίρι, μπορώ να πω ότι η φετινή μας πορεία ήταν εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη.

Η δεύτερη θέση αποτελεί την καλύτερη πορεία στην ιστορία του Συλλόγου. Πώς αντιμετωπίστηκε η επιτυχία αυτή;
Ναι, η φετινή ήταν η καλύτερη πορεία της ομάδας. Για να πω την αλήθεια, δεν προλάβαμε να τη χαρούμε λόγω του κορωνοϊού, αλλά ελπίζω να τη χαρούμε μέσα στο καλοκαίρι με ένα μικρό γλέντι.

Γνωρίζω ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία της Δόξας Βώλακα τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και 15 χρόνια περίπου. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το επίτευγμα; Χρειάζεται μεγάλη υπομονή για κάτι τέτοιο;
Φυσικά χρειάζεται υπομονή και επιμονή, αυτό ξεκινάει από τη διοίκηση. Όταν μια ομάδα έχει μια διοίκηση που είναι οργανωμένη και αγαπάει την ομάδα, έρχονται και οι επιτυχίες.

Πώς είναι ως προπονητής ο Λευτέρης Ροδίτης;
Καταρχήν πιστεύω ότι είναι, αν όχι ο καλύτερος, από τους καλύτερους προπονητές του νομού. Είναι αρκετά διαβασμένος πάνω στο αντικείμενο και προσπαθεί κάθε φορά να το βγάλει μέσω ομάδας στο γήπεδο. Θέλει η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο κ ας χάνει (κάτι τέτοια λέω και μετά δεν με βγάζει απ’ την ενδεκάδα).

Η ομάδας την τελευταία πενταετία έχει φτάσει δύο φορές στον τελικό του κυπέλλου και ηττήθηκε και τις δύο από τις ιστορικές ομάδες της πόλης μας, δηλαδή Δόξα Δράμας και Πανδραμαϊκό. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι κάτι που το θέλετε πολύ;
Σωστά. Όταν πέσαμε κατηγορία από την Α στη Β κατηγορία, θυμάμαι ότι είπα σε κάποιον συμπαίκτη μου «μπορούμε να πάμε τελικό του χρόνου, θα έχουμε όλες τις ομάδες της Α κατηγορίας στην έδρα μας». Νομίζω στον Γιώργο Καρατάσιο το είπα τότε.
Στα μέσα της επόμενης χρονιάς ήρθε ο Φώτης στην ομάδα και από τότε και ύστερα η ομάδα πήγαινε καλύτερα μέχρι και την μεθεπόμενη που πήγαμε στον τελικό με τη Δόξα. Όσοι από τους Δραμινούς είδαν την επόμενη του τελικού μου είπαν ότι νόμιζαν πως εμείς ήμασταν η Δόξα Δράμας. Χάσαμε, αλλά παίξαμε φανταστικά σε εκείνο τον τελικό! Πρόπερσι με τον Πανδραμαϊκό πάλι χάσαμε στη λεπτομέρεια, μπορούσαμε τουλάχιστον να έχουμε ένα κύπελλο. Το θέλαμε πολύ τότε και ακόμα το θέλουμε. Κάθε χρόνο το θέλουμε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η Δόξα Βώλακα να αγωνίζεται τη νέα χρονιά στα εθνικά πρωταθλήματα. Αν γίνει αυτό, θα είναι μια δικαίωση για τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ και παίκτες σαν εσένα που αγωνίζονται χρόνια στην ομάδα και χτίστηκε πάνω σε εσάς το μοντέλο αυτό των τελευταίων ετών;
Είναι νωρίς ακόμα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα ανέβουμε κατηγορία. Αν γίνει κάτι τέτοιο, σίγουρα θα νοιώσουμε δικαίωση, γιατί τόσα χρόνια τρέχουμε όλοι μαζί για την ομάδα. Αν μας δοθεί η ευκαιρία κι αλλάξουμε κατηγορία, εμείς θα την αρπάξουμε, θα πάμε κι ό,τι γίνει!

Σε μάθαμε ως έναν μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή με χάρισμα στο δημιουργικό κομμάτι. Τη φετινή χρονιά λόγω αρκετών τραυματισμών ο Λευτέρης Ροδίτης σε βάφτισε στόπερ. Πώς ήταν η νέα εμπειρία αυτή για εσένα;
Ποιος ξέρει τι όνειρο είχε δει, με πήρε ένα πρωί τηλέφωνο και με ρώτησε αν μπορώ να παίξω στόπερ και του είπα «δοκίμασε με»! Πήγαμε καλά με τον Πέτρο σαν δίδυμο κι έτσι έγινα στόπερ. Μου αρέσει, γιατί είναι πιο ξεκούραστα πίσω.

Το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας είναι οι καλές ακαδημίες και η αξιοποίηση των παιδιών αυτών;
Κατά 70% ναι. Τα τελευταία 6 με 7 χρόνια οι παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα μας είναι μια καλή φουρνιά από τις ακαδημίες της ομάδας και πιστεύω ότι η επόμενη καλή φουρνιά θα έρθει σε 4 με 5 χρόνια.

Υπάρχει ταλέντο στη Δόξα Βώλακα; Θα δούμε στο μέλλον και άλλον Κασσό και Στάικο;
Όπως είπα και πιο πριν, σε 4 με 5 χρόνια θα έχει κι άλλη καλή φουρνιά. Οπότε πιστεύω ότι ένα με δύο παιδιά θα φύγουν, όπως έφυγαν και οι Πασχάληδες.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο; Πού πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σε σχέση με άλλους νομούς;
Δεν παρακολουθώ άλλους νομούς, αλλά όταν ήμουν στην Προσοτσάνη, έπαιζα με άλλους νομούς και έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με άλλους νομούς.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Φυσικά και υπάρχει ταλέντο. Λίγη όρεξη παραπάνω χρειάζεται.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Οι νέοι προπονητές το κάνουν.

Πώς βλέπεις το επίπεδο των Δραμινών προπονητών;
Από αυτά που έζησα με τους προπονητές που είχα στην ομάδα, θα πω ότι είναι ανεβασμένο το επίπεδο.

Πως έζησες όλη την κατάσταση με τον κορωνοϊό; Σου λείπει η ενεργός δράση;
Κλεισμένος στο σπίτι με τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Για να μη λέω ψέματα, όχι, δεν μου έλειψε καθόλου, ίσα-ίσα ξεκουράστηκα, γιατί πιστεύω ότι χρειάζεται η ξεκούραση για να υπάρχει διάρκεια σε αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ