Ενισχύεται με νέους κάδους η υπηρεσία Καθαριότητας

0
2068

Παραμένουν τα προβλήματα ελλείψεων σε προσωπικό

Στην έγκριση διαδικασίας προμήθειας κάδων απορριμμάτων και καλαθιών αχρήστων, συνολικού προϋπολογισμού 54.997€ προχώρησε την Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας. Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η διαδικασία προμήθειας για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων πέριξ της περιοχή της 19ης Μαΐου, καθώς και η τοποθέτηση συστημάτων GPS στα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας.
“Θα τοποθετηθούν συστήματα GPS σε όλα τα οχήματα της Υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Δράμας, ώστε να υπάρχει έλεγχος των οχημάτων. Πρόκειται για 15 απορριμματοφόρα και περίπου 5 παρεμφερή οχήματα. Η τοποθέτηση και ο εξοπλισμός θα γίνει από τους προμηθευτές εντελώς δωρεάν. Ο Δήμος Δράμας θα πληρώνει μόνο μια μηνιαία συνδρομή. Είναι λειτουργικότερο να γνωρίζουμε που βρίσκονται τα οχήματα κάθε φορά. Σε δεύτερη φάση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον συντονισμό της αποκομιδής των απορριμμάτων, στην μέτρηση των χρόνων κτλ” εξήγησε μιλώντας στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην προμήθεια των νέων κάδων διευκρίνισε ότι στο Δήμο Δράμας υπάρχει πολύ μεγάλη αναγκαιότητα για την προμήθεια πράσινων και μπλε κάδων. “Το ποσό είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου αλλά λόγω της πανδημίας και των καθυστερήσεων που υπήρξαν προχωρούμε την δεδομένη χρονική στιγμή στην προμήθεια των κάδων προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες του τομέα καθαριότητας. Πρόκειται για 220 πλαστικούς κάδους. Ταυτόχρονα αποφασίσαμε στην Οικονομική Επιτροπή νέα δημοπράτηση των 8 βυθιζόμενων κάδων που θα τοποθετηθούν στην οδό 19ης Μαΐου και γύρω από αυτήν. Η τοποθέτηση των βυθιζόμενων κάδων βελτιώνει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας. Οι δημότες χρησιμοποιούν αρκετά συχνά τους βυθιζόμενους κάδους που ήδη έχουν τοποθετηθεί στην πόλη. Η χρήση τους είναι ουσιαστική τον τομέα της καθαριότητας αν και πρέπει να πούμε ότι απαιτούν περισσότερο χρόνο κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων” εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Η προσπάθεια που γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας είναι συνεχής παρότι τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού είναι σημαντικά, όπως εξήγησε ο κ. Κυριακίδης. Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η απουσία των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων διατίθεται στον τομέα της Καθαριότητας. Στο Δήμο της Δράμας οι τελευταίοι εργαζόμενοι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας αποχώρησαν τον Φεβρουάριο. Από τότε ο Δήμος έχει απομείνει με ελάχιστο προσωπικό στον τομέα της Καθαριότητας. Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας δημιουργεί περαιτέρω εμπόδια στον συγκεκριμένο τομέα αν και η προσπάθεια που γίνεται με το υπάρχον προσωπικό είναι εξαντλητική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και συνολικά ο Δήμος Δράμας, θεωρούν ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καθαριότητας εντός της πόλης και των κοινοτήτων της. Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν η πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της οποίας αντιδήμαρχοι και άλλα στελέχη του Δήμου Δράμας πήραν σκούπες και φαράσια, καθαρίζοντας συμβολικά το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, που είχε δεχθεί τεράστια επιβάρυνση λόγω υψηλής επισκεψιμότητας κατά το τελευταίο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here