Γιατί έχουμε Δημοτική Αστυνομία;

0
4545

Του Αθανάσιου Κάζη

Αυτό το ερώτημα μού γεννιέται κάθε μέρα και σε πολλούς άλλους συμπολίτες μου, πιστεύω. Όταν περνάω από το τμήμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, που βρίσκεται από τη διασταύρωση με την Κων/νου Παλαιολόγου μέχρι τη διασταύρωση με την Αντιγόνου, μονίμως υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα που αφήνουν μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας. Ο δρόμος αυτός είναι υψηλής και κρίσιμης κυκλοφορίας, δεδομένου ότι οδηγεί στο Νοσοκομείο (διέρχονται ασθενοφόρα), στα λατομεία (φορτηγά – βαρέλες) στο κατάστημα Γουντσίδη και σε άλλα εμπορικά (φορτηγά μεταφορών).
Η κυκλοφορία των οχημάτων είναι άκρως επικίνδυνη και μερικές φορές αδιαπέραστη. Το ίδιο παρατηρείται και στο τμήμα της Ιπποκράτους, από το Νοσοκομείο μέχρι τη μικρή πλατεία, μπροστά από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Και ο δρόμος αυτός είναι υψηλής κυκλοφορίας με διέλευση φορτηγών ασθενοφόρων και πλήθος επιβατικών που έρχονται από τον Περιφερειακό.
Από τα σημεία αυτά περνάω αρκετές φορές την ημέρα. Ποτέ δεν συνάντησα Δημοτικό Αστυνομικό, όχι να γράφει τους παραβάτες όπως θα έπρεπε, αλλά να κάνει συστάσεις.
Θέλω να ξέρω ως πολίτης της Δράμας γιατί πληρώνουμε τη Δημοτική Αστυνομία, όταν για να πάω στο σπίτι μου διατρέχω κίνδυνο και υφίσταμαι ταλαιπωρία, επειδή πρέπει να περάσω από τους παραπάνω δρόμους και η Δημοτική Αστυνομία δεν φροντίζει να φύγουν οι παράνομα διπλοπαρκαρισμένοι. Ποια είναι η δουλειά της; Γιατί την έχουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ