Γιατί κύριε Μητσοτάκη τον Πλεύρη;

0
1890

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου, Δικηγόρου

Στον τελευταίο ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αντικατέστησε:
-τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (βιογραφικό: ορθοπεδικός χειρουργός, με master από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας και Αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν. Αθηνών, μπασκετμπολίστας και με μακρά πολιτική διαδρομή)
-τον πριν από λίγο καιρό αναβαθμισμένο από Υφυπουργό σε Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κονταζαμάνη (βιογραφικό: πτυχιούχος Μαθηματικών του Παν. Ιωαννίνων, Επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας & Διοίκησης Επιχειρήσεων, πρώην στέλεχος στη Διοίκηση του Τομέα Υγείας στην Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ από 2004 έως 2008 και Πρόεδρος αυτού κατά τα έτη 2008 – 2009, Επιστημονικός Συνεργάτης του Παν. Αθηνών, αλλά και του Π.Ο.Υ. και υπεύθυνος ερευνών του ΙΟΒΕ)

Τοποθετήθηκαν:
ως νέος Υπουργός Υγείας ο Θάνος Πλεύρης (βιογραφικό του κατά την ΕΡΤ: Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο». Επιπλέον, από το 2006 είμαι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Παν. Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Διατελεί Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω (σημ. προφανώς κρίνεται ότι οι άνω εργασίες του, σχετίζονται με την Ιατρική Επιστήμη και άρα είναι κατάλληλος για να ηγηθεί του Υπουργείου Υγείας!!!)
Αποσιωπάται βεβαίως εντελώς το παρελθόν του ως πολιτευτή του ΛΑΟΣ και οι ξενοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις που κατά καιρούς εξέφρασε, όπως:
-«το 2009 σε ώριμη ηλικία και ήδη με πολιτική δράση, ως δικηγόρος υπερασπιστής του πατέρα του, συμφώνησε με τις απίστευτης αγριότητας αφελείς παρατηρήσεις …. πως δεν βλέπει τίποτε επιλήψιμο στην προτροπή του κ. Πλεύρη πατρός να διατηρείται το Άουσβιτς σε καλή κατάσταση για να μπορέσει να τεθεί γρήγορα σε λειτουργία άμα τη αναλήψει της εξουσίας από τους εθνικοσοσιαλιστές … δεν υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην επιθυμία και τη δημόσια δήλωση «θέλω να εξοντώσω κάποιον»! (Εφημερίδα των Συντακτών)
-«στην εκδήλωση του ακροδεξιού περιοδικού Patria (10/4/2011), όπου, μιλώντας για το μεταναστευτικό (πολύ πριν ακόμα ξεσπάσει η λεγόμενη «προσφυγική κρίση» του 2015), είχε τονίσει (το πολύ «προφητικό» για την αντιμετώπιση των προσφύγων από τις κυρίαρχες εξουσίες), ότι «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες… εάν δεν υπάρχουν νεκροί… η φύλαξη των συνόρων θέλει νεκρούς». Ότι «η προστασία του αίματος είναι ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί η ελληνική κοινωνία». Και ότι «συνεπώς, όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, δεν θα έχεις κοινωνική παροχή, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιεις, δεν θα μπορείς να πας σε νοσοκομείο και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν», προσθέτοντας ότι «η κόλαση που ζουν στη χώρα καταγωγή τους θα φαντάζει παράδεισος σε σχέση με αυτό που θα ζουν εδώ» (Εφ. των συντακτών).
-ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας η πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006 Μίνα Γκάγκα (βιογραφικό: σπούδασε Ιατρική στο Παν. Αθηνών, ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο. Είναι κλινική ιατρός, ωστόσο ασχολείται με την έρευνα και ιδίως με μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα).
Η τοποθέτηση μιας μάχιμης στην πρώτη γραμμή Ιατρού, της οποίας η αξία άλλωστε μένει να αποδειχθεί, δεν μπορεί να καλύψει ερωτήματα και απορίες των πολιτών, όπως:
-γιατί θα έπρεπε εν μέσω της επιδημιολογικής κρίσης να αντικατασταθεί σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ήταν αποτυχημένη και αν ναι, γιατί επί δύο χρόνια παρέμεινε στη θέση της σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο;
-από τη στιγμή που κάθε νέος Υπουργός θέλει 6 μήνες τουλάχιστον για να ενημερωθεί πλήρως για τα του Υπουργείου του, όπως είχε δηλώσει κάποτε και ο Μιλτιάδης Έβερτ, θεωρεί ο Π/Θ ότι με τον ανασχηματισμό αυτό το Υπουργείο Υγείας αναβαθμίστηκε, είναι πλέον ικανό και αποτελεσματικό να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση που βιώνουμε;
-έχει καλύτερα βιογραφικά και περγαμηνές η νέα ηγεσία του ΥΠ.ΥΓ.;
-σε ποια πολιτισμένη χώρα θα είχαν τέτοιο Υπουργό Υγείας;

Κύριε Πρωθυπουργέ,
μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να ζήτησε συγνώμη για τις άνω αντισημιτικές του δηλώσεις και να θέλει να ξεχαστούν…
Εσείς όμως αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τη Χώρα που κυβερνάτε, αν θέλετε αυτές τις μέρες να τιμήσετε ουσιαστικά τον Μίκη Θεοδωράκη και ότι αυτός συμβόλιζε παγκοσμίως (ανθρωπισμό, αδελφοσύνη των λαών, δημοκρατία, ειρήνη, πολιτισμό ….) και αν επιθυμείτε να καταγραφείτε ως ένας φιλελεύθερος πολιτικός της κεντροδεξιάς και επιτυχημένος Κυβερνήτης θα πρέπει να αγνοήσετε τις όποιες «πολιτικές δεσμεύσεις σας» και να αντικαταστήσετε άμεσα το νέο Υπουργό Υγείας της Κυβέρνησής σας …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ