Γιώργος Μήτρου: Μειωμένη η χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου

0
3477

Ανέστης Δερματίδης: «Είμαστε η Δημοτική Αρχή που δημιούργησε δύο βρεφικά τμήματα. Θα δημιουργήσουμε και άλλα δύο»

Για υποχρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας (ΝΠΔΔ), από την πλευρά του Δήμου Δράμας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Γιώργος Μήτρου, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη, ίσως, κοινωνική υπηρεσία που έχει ο δήμος δήλωσε, ενώ σημείωσε ότι σε σχέση με τα έσοδα από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, δηλαδή ΕΕΤΑΑ, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ είναι μεν σημαντικά αλλά δεν έχουν σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα.
Ο κ. Μήτρου μίλησε για αποτυχία των ΚΔΑΠ φέτος, καθώς ανέφερε ότι παρότι τα voucher ήταν λιγότερα αλλά σώθηκε η λειτουργία των ΚΔΑΠ την τελευταία στιγμή από τη δυνατότητα που δόθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους να δηλώσουν συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μήτρου είπε ότι υπάρχουν σοβαρές ανάγκες σε υποδομές, λέγοντας ότι διαπιστώθηκε το περασμένο καλοκαίρι πως δεν υπήρχαν χώροι για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ. Επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ίδρυση των δυο βρεφονηπιακών σταθμών αλλά υπάρχει και πολύ μεγάλη καθυστέρηση στη μελέτη και τα έργα για την αδειοδότηση των σταθμών.
Σε απάντησή του, σχετικά με τις αδειοδοτήσεις των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Δράμας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Ανέστης Δερματίδης επεσήμανε ότι η μελέτη που πρέπει να γίνει για κάθε Παιδικό Σταθμό είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι μια απλή διαδικασία. Ο Δερματίδης είπε επίσης ότι έχουν ξηλωθεί όλες οι παιδικές χαρές από τους Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίες ήταν παράνομες, και θα γίνουν καινούργιες αργότερα. Σε ότι αφορά τα βρεφικά τμήματα όπως είπε: «Είμαστε η Δημοτική Αρχή που δημιούργησε δυο βρεφικά τμήματα και θα δημιουργήσουμε άλλα δυο με χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα. Έχουμε ήδη κάνει προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Δράμας και η διαδικασία προχωρά. Ήδη από τη νέα χρονιά, τα τμήματα θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!