Γιώργος Μουχτάρης: «Η φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού είναι ικανοποιητική»

0
7685

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Γιώργο Μουχτάρη

Στα «Χ» μίλησε ο ποδοσφαιριστής της Νέας Αμισού και Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μουχτάρης. Ο Γιώργος Μουχτάρης ως ποδοσφαιριστής έχει κάνει μια καλή πορεία μέχρι στιγμής, καθώς έχει αγωνιστεί στην Προσοτσάνη στη Δ’ εθνική με μια κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας, στον Πανδραμαϊκό και φυσικά στην ομάδα της καρδιάς του, τον Ξηροπόταμο, με την οποία κατάφερε και κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ, ενώ πήγε δύο φορές στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας.
Στα «Χ» ο Γιώργος Μουχτάρης μίλησε για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού, για τις ακαδημίες της ομάδας και τις προοπτικές της, το ταλέντο που υπάρχει στη Νέα Αμισό και γενικότερα στο δραμινό ποδόσφαιρο, για τον Γιώργο Πολυχρονίδη και για τον συνδυασμό ποδοσφαιριστή – Δημοτικού Συμβούλου.

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού;
Η φετινή μέχρι τώρα πορεία της ομάδας είναι ικανοποιητική, αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι η ομάδα είχε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς και ιώσεις, αλλά και με αποτελέσματα οριακά.
Χάσαμε πολλά ματς στο 90′ κυριολεκτικά με ομάδες από το πάνω ράφι. Αυτό μας πείσμωνε ακόμα περισσότερο και μας παρότρυνε να δουλέψουμε πιο σκληρά.

Υπάρχει ταλέντο στην ομάδα του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού;
Το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα είναι αδιαμφισβήτητο. Όλοι οι νεαροί παίχτες, αλλά και οι μεγαλύτεροι έχουν βρει μια χημεία που αυτό βγαίνει και έξω από τα αποδυτήρια.

Τι ήταν αυτό που άλλαξε τα τελευταία 4 χρόνια και μπήκε ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη η ομάδα;
Για έμενα αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια είναι ο τρόπος λειτουργίας της διοίκησης. Όσον αφορά τη διοίκηση, αποτελείται από πολύ αξιόλογα άτομα. Δεν θέλω να αναφερθώ ατομικά, διότι όλοι τους είναι εξαιρετικοί και το μόνο μέλημά τους είναι να βοηθούν και να αγαπούν αυτό που κάνουν.

Πώς βλέπεις τη λειτουργία των ακαδημιών σήμερα; Πιστεύεις ότι στο μέλλον η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες;
Θεωρώ πως η άνοδος σε εθνικές κατηγορίες είναι κάτι το όποιο δεν θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος. Νομίζω ότι οι ομάδες όπως η Νέα Αμισός δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους διακρίσεις. Η ηθική ικανοποίηση έρχεται όταν δεις έναν ποδοσφαιριστή δικό σου να δείχνει πρόοδο είτε σε θέμα χαρακτήρα είτε γίνεται επαγγελματίας ο ίδιος του, διότι πρέπει να πλάθουμε χαρακτήρες και μετά ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το ταλέντο για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες με καλούς και ικανούς προπονητές. Πώς κρίνεις ως προπονητή τον Γιώργο Πολυχρονίδη;
Στο θέμα του προπονητή είμαι πολύ τυχερός που συνεργάστηκα με τον Γιώργο. Ένας προπονητής υπόδειγμα, με αρχές, γνώσεις και πολλές εμπειρίες στο ποδόσφαιρο. Έχει πολλά να προσφέρει τα επόμενα χρόνια.

Από τον Σεπτέμβριο είσαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Πώς είναι αυτό το νέο εγχείρημα για εσένα;
Από τον Σεπτέμβριο είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος. Σίγουρα είναι μια νέα κατάσταση για μένα που την ήθελα πολύ, ωστόσο στο κομμάτι του ποδοσφαίρου με έχει επηρεάσει ελάχιστα. Αυτό που άλλαξε είναι ότι πλέον βλέπω το ποδόσφαιρο και λίγο παραγοντικά όχι μόνο αγωνιστικά.

Από το πόστο που είσαι πιστεύεις ότι πέρα από τα προβλήματα αυτού του τόπου είναι χρέος σου να βελτιώσεις το δραμινό ποδόσφαιρο με τις δυνάμεις που έχεις σήμερα;
Πιστεύω ότι τα εργαλεία στους δήμους υπάρχουν και δίνονται απλόχερα. Το ζήτημα είναι να βρεθεί κάποιος να αξιοποιήσει και να δουλέψει πραγματικά πάνω σε αυτό.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Πιστεύω ότι η κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο είναι αγωνιστικά καλή. Βέβαια, υπάρχουν τα προβλήματα στις υποδομές, στο οποίο δεν φταίει σε τίποτα ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Δράμας. Γενικά, είμαι ρομαντικός με το ποδόσφαιρο, οπότε και βλέπω τα πράγματα θετικά και αισιόδοξα.

Πώς βλέπεις το δραμινό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πού πιστεύεις ότι βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλου νομούς;
Όσον αφορά την κατάσταση του δραμινού ποδοσφαίρου σε σχέση με τους άλλους νομούς, θα πω ότι είμαστε αρκετά καλά. Βλέπετε ο Πανδραμαϊκός έκανε μια καλή πορεία, η Δόξα είχε τα προβλήματα της, αλλά παρόλα αυτά είναι σε καλή κατάσταση.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Όσον αφορά τα ταλέντα, εγώ θα πω ότι η Δράμα είναι ποδοσφαιρομάνα, αλλά οι καταστάσεις και οι συγκυρίες προς το παρόν δεν μπορούν να αναδείξουν πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό, πιστεύω, θα έρθει όταν η Δόξα εδραιωθεί στην Α’ εθνική και χτίσει υποδομές. Όταν μια μεγάλη ομάδα πάει καλά, συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες.

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις στους φίλους του δραμινού ποδοσφαίρου για τον κορωνοϊό; Πιστεύεις ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ή να βρεθεί μια άλλη λύση;
Ο κορωνοϊός ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας. Θεωρώ ότι, μόλις αντιμετωπιστεί η ίωση αυτή, θα επιστρέψουμε κανονικά και θα συνεχιστούν όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Αν σταματήσει τώρα, κάποιοι θα πικραθούν και οι κόποι τους θα πάνε χαμένοι. Όπως και να έχει, αυτό είναι απόφαση της Πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ