Γιώργος Παπαδόπουλος για τον νέο δρόμο Δράμας – Καβάλας: «Θα εξυπηρετηθούν όλοι με τον νέο άξονα»

0
3613

– Διέψευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ότι θα υπάρχουν μόνο δύο κυκλικοί κόμβοι στον νέο άξονα
– «Στον δρόμο μήκους 25 χιλιομέτρων θα γίνει διαίρεση σε τέσσερα σημεία»

Τέσσερις, και όχι δύο, θα είναι τελικά οι κυκλικοί κόμβοι που θα περιλαμβάνει ο νέος οδικός άξονας Δράμας – Καβάλας, όπως διαβεβαίωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας». Ο κ. Παπαδόπουλος με τον τρόπο αυτό διέψευσε όσα ανέφεραν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τίθεται θέμα μη εξυπηρέτησης των αναγκών των ενδιάμεσων οικισμών στη διαδρομή του νέου οδικού άξονα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πέραν των κυκλικών κόμβων στην είσοδο και την έξοδο του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας, υπάρχουν και επιπλέον δύο σημεία στο ενδιάμεσο της διαδρομής. Ο πρώτος ενδιάμεσος κόμβος, όπως είπε, θα βρίσκεται μεταξύ του Αγίου Αθανασίου και του Δοξάτου και ο δεύτερος ενδιάμεσος κυκλικός κόμβος θα βρίσκεται μεταξύ των Κρηνίδων και του Αγίου Αθανασίου. «Άρα το γεγονός ότι σε έναν δρόμο μήκους 25 χιλιομέτρων θα γίνει διαίρεση σε τέσσερα σημεία, δείχνει ότι θα μπορεί να εξυπηρετείται οποιοσδήποτε από τους κατοίκους των ενδιάμεσων περιοχών. Παραδείγματος χάρη, οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου, του Καλαμπακίου ή του Δοξάτου θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα σημεία που θα δημιουργηθούν για να εισέλθουν στον νέο οδικό άξονα». Μάλιστα, για όσους παραμένουν δύσπιστοι, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι μπορούν να δουν τα σχέδια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τις μελέτες που έχει η Εγνατία ΑΕ. «Ναι μεν ο νέος αυτοκινητόδρομος θα είναι κλειστός, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει κανείς την είσοδο και την έξοδο στα μεγάλα χωριά της Δράμας ή της Καβάλας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό των κυκλικών κόμβων εντός του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται ο κυκλικός κόμβος του Ξηροποτάμου, στο κέντρο του οποίου, πρόσφατα έχει τοποθετηθεί και ένα γλυπτό με τον τίτλο: «Ο κύκλος της ζωής». Επιπλέον, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, την περασμένη Τρίτη ήδη εξασφαλίστηκε η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στο σημείο όπου υπάρχουν οι φωτεινοί σηματοδότες της πρώην Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Πρόκειται για το σημείο όπου διασταυρώνεται το περιφερειακό οδικό δίκτυο προς Θεσσαλονίκη με το νότιο περιφερειακό της Δράμας, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει διασφαλιστεί το ποσό των 900.000 ευρώ για την κατασκευή του εν λόγω κυκλικού κόμβου. Εκτίμησε, επίσης, ότι ο ανάδοχος για την κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου θα έχει αναδειχθεί μέχρι το Πάσχα του 2022 και ανέφερε ότι θα συμπτυχθούν, όσο είναι δυνατόν, και οι χρόνοι που απαιτούνται στη φάση της κατασκευής του έργου, προκειμένου ο κυκλικός κόμβος στην πρώην Αθηναϊκή Χαρτοποιία να έχει προχωρήσει μέχρι τον χειμώνα του 2022.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η σκέψη που υπάρχει είναι μέχρι το 2023 να εξαλειφθούν όλες οι διασταυρώσεις για τις οποίες έχει την ευθύνη η Π.Ε. Δράμας και οι οποίες λειτουργούν σήμερα με φωτεινούς σηματοδότες. «Σχεδιάζουμε εδώ και δέκα ημέρες τον επόμενο κυκλικό κόμβο που θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της ΒΙ.ΠΕ. Δράμας με το επαρχιακό οδικό δίκτυο προς την Προσοτσάνη. Για τον κόμβο αυτό, προηγήθηκαν δύο συσκέψεις τις προηγούμενες ημέρες, για να εξεταστούν οι διαστάσεις του νέου κυκλικού κόμβου και επί του παρόντος η εξέλιξη του σχεδιασμού του έργου βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης των ιδιοκτητών γύρω από την ανάπτυξη που αυτό θα έχει. Τους έχουμε εντοπίσει ήδη. Το ευχάριστο είναι ότι οι περισσότερες εκτάσεις στην περιοχή ανήκουν στο δημόσιο, οπότε θα διευκολυνθούμε στο στάδιο των απαλλοτριώσεων» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Επίσης, ανέφερε ότι ο επόμενος κυκλικός κόμβος θα είναι αυτός στη διασταύρωση του Μυλοποτάμου με το επαρχιακό δίκτυο προς τον Νομό Σερρών, ενώ θα ακολουθήσει και ο κυκλικός κόμβος που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μικροχωρίου. «Η Π.Ε. Δράμας θα πρέπει μέχρι και το 2023 να έχει φροντίσει τον προγραμματισμό και την υλοποίηση όλων αυτών των κυκλικών κόμβων, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα φανάρια, τα οποία έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και ατυχήματα. Είναι υποχρέωσή μας η προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Σε ό,τι αφορά τους κυκλικούς κόμβους που θα γίνουν με την κατασκευή της νέας ανατολικής εισόδου της πόλης από την Καβάλα, είπε ότι βρίσκονται στη φάση της δημιουργίας κτηματολογικών πινάκων για τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν στους ιδιοκτήτες γης. Τέλος, ανάφερε ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και των τριών κυκλικών κόμβων που θα γίνουν στη νέα είσοδο της πόλης από τα ανατολικά έχει διασφαλιστεί μέσα από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Οδική Ασφάλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here