Τρεις προσλήψεις στο ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δράμας

0
3750

Την έγκριση προσλήψεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αποφάσισε τη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου

Στην έγκριση τριών προσλήψεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο ΚΔΑΠμεΑ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δράμας, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας.
Η απόφαση αφορά προσλήψεις 2 ατόμων κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και 1 ατόμου ΔΕ Οδηγού. Ο τρόπος πρόσληψης θα γίνει σύμφωνα με τον Ν. 2190/1994 και βάσει διαδικασιών πρόσληψης Α.Σ.Ε.Π. Το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης πληρωμής του παραπάνω προσωπικού θα βαρύνει τα έξοδα του προϋπολογισμού του 2021 του Ν.Π.Δ.Δ., για το οποίο υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ενημέρωσε τα μέλη ότι στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δράμας φιλοξενούνται 25 παιδιά για το σχολικό έτος 2021-2022, άρα η αναλογία του προσωπικού επί των παρόντων ωφελουμένων είναι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά τέσσερις φιλοξενούμενους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός δεν προσμετράται στην αναλογία. Σήμερα στη δομή απασχολούνται πέντε υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων η μία Κοινωνική Φροντίστρια, λόγω μόνιμου διορισμού της σε άλλη υπηρεσία, θα δηλώσει παραίτηση και ο οδηγός που απασχολούνταν στη δομή παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης. Άρα υπάρχει ανάγκη πρόσληψης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με άμεση πρόσβαση σε παιδικές χαρές, γήπεδα άθλησης και ποδηλατόδρομους με λουλούδια και δέντρα, προσφέροντας ένα υγιεινό περιβάλλον.
Το κτίσμα είναι διατεταγμένο στον χώρο με άριστο προσανατολισμό, με καταπράσινο αύλειο χώρο. Οι αίθουσες είναι άνετες, σύγχρονες, προσήλιες και ευάερες με τα πιο σύγχρονα μέτρα πρόληψης, τηρώντας αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Το κτήριο διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εργοθεραπείας – ανάπτυξης δραστηριοτήτων, αίθουσα εξατομικευμένης παρέμβασης, αίθουσα ατομικών συνεδριών, χώρο ανάπαυσης και χώρο παρασκευής γευμάτων – εκπαιδευτική κουζίνα.

Το πρόγραμμα απασχόλησης περιλαμβάνει:
Εικαστική έκφραση, τεχνική εκπαίδευση, δραστηριότητες νοητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, ενσφηνώματα – παζλ – επιτραπέζια παιχνίδια, προγραφή – γραφή – κοινωνική αριθμητική, γυμναστική – ειδική φυσική αγωγή – χορό, εκπαιδευτική κουζίνα – διατροφική αγωγή, ψυχοεκπαίδευση, παιγνιοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη κλπ.
Η απασχόληση των παιδιών που φιλοξενούνται πραγματοποιείται σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο, το επίπεδο, την προσωπικότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την υγιή προσαρμογή του και για την εξέλιξη των ιδιαίτερων κλίσεων του, με σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό. Πρωταρχικός στόχος είναι η ευχάριστη καθημερινή απασχόληση των παιδιών με γνώσεις, γέλιο, χαρά, δράσεις και παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!