Γιώργος Παπαδόπουλος: «Καμία χαμένη ψήφος για να γίνει πράξη η Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

Άρθρο του Γιώργου Παπαδόπουλου, υπ. Δημάρχου Δράμας Επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα»

0
1444

Του Γιώργου Παπαδόπουλου
υπ. Δημάρχου Δράμας
Eπικεφαλής της παράταξης “Επανεκκίνηση για τη Δράμα

Απομένουν πλέον ελάχι­στες ημέρες για τη διεξα­γωγή της εκλογικής διαδικασί­ας της 8ης Οκτωβρίου, οπότε ως πολίτες θα επιλέξουμε με την ψήφο μας την επόμενη διοίκηση του Δήμου Δράμας. Καλούμαστε, λοιπόν, να λά­βουμε μια άκρως σημαντική απόφαση, καθώς η έκφραση της βούλησής μας θα καθο­ρίσει την πορεία που θα λάβει ο τόπος μας για την επόμενη πενταετία. Η προσέλευσή μας στα εκλογικά κέντρα εί­ναι ένα σημαντικό καθήκον, έτσι ώστε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα και να αναλάβουμε, με δυναμικό τρόπο, την πρωτοβουλία για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον, το δικό μας και των επόμενων γενεών.

Η προσέγγιση ότι στις 8 Οκτωβρίου επιλέγουμε συμ­βούλους και στις 15 Οκτω­βρίου ψηφίζουμε για Δήμαρχο είναι λανθασμένη, προέρχεται από το παρελθόν και μας κρα­τάει δέσμιους μιας νοοτροπίας που αποδεδειγμένα δεν μπο­ρεί να προσφέρει στον τόπο μας. Και την πρώτη Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο, δί­νοντας ισχυρή εντολή σε αυ­τόν που θεωρούμε αξιότερο και ικανότερο να εγγυηθεί τη δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου, φιλικού προς τον κάθε δημότη και τους επισκέπτες του. Για αυτό και δεν πρέπει να σπαταλήσουμε την ευκαιρί­α που έχουμε να καθορίσουμε το μέλλον της Δράμας με μια χαμένη ψήφο σε δοκιμασμέ­νες και αποτυχημένες συ­νταγές, λόγω υποχρέωσης ή συμπόνιας. Το ποιος υποψή­φιος Δήμαρχος θα συμμετέ­χει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και το ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, καθορίζεται με την ψήφο μας και στις δύο εκλογικές διαδι­κασίες.
Και είναι σημαντικό να έχουμε πλήρη συνείδηση πως αυτό που τοποθετούμε στην κάλπη και στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου, θα το έχουμε την επόμενη πενταετία στις ζωές μας, στην καθημερινότητά μας και σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας σφαίρας σε τοπικό επίπεδο.

Η παράταξη «Επανεκκίνηση για τη Δράμα», της οποίας είμαι επικεφαλής, επέλεξε σε αυτή την προεκλογική περίο­δο να φέρει στο προσκήνιο τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου μας, προτείνοντας ταυ­τόχρονα ένα σαφές και ρεαλι­στικό σχέδιο για τη Δράμα του αύριο. Σταθήκαμε μακριά από τη μικροπολιτική, τις διαρροές, τις ίντριγκες, τις κόντρες και τις εντάσεις χωρίς ουσία και περι­εχόμενο. Αντίθετα, λειτουργώ­ντας με δικαιοσύνη και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ασκήσαμε τεκμηριωμένη κριτική όπου απαιτήθηκε, σεβόμενοι τους συνδημότες μας και τον ρόλο μας ως παράταξη, προτάσ­σοντας παράλληλα τεκμηριω­μένες και ουσιαστικές προτά­σεις. Αναπτύξαμε λεπτομερώς το πλήρες, υλοποιήσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμά μας, το οποίο προήλθε μετά από σοβαρή δουλειά και έντο­νη επεξεργασία, ενώ προηγή­θηκαν συνεχείς επισκέψεις σε κάθε γειτονιά, κάθε συνοικισμό και κάθε κοινότητα του Δήμου, έτσι ώστε να ληφθούν υπόψη ακόμη και οι ανάγκες του κάθε δημότη ξεχωριστά. Οι συγκε­κριμένες προγραμματικές μας προτάσεις αγκαλιάστηκαν από τις Δραμινές και τους Δραμινούς και είχαν εύλογα ευρεία αποδοχή, ξεχωρίζο­ντας για την ποιότητά τους σε σχέση με άλλα προγράμματα και λαμβάνοντας την καθολική αναγνώριση ότι αποτελούν έναν σαφή οδικό χάρτη για τη δημιουργία ενός Δήμου πρό­τυπο, αντάξιου της ιστορίας της Δράμας, των υπερήφανων κατοίκων της και των αναπτυ­ξιακών δυνατοτήτων που δια­θέτει ο τόπος μας.

Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής συμμετέχουμε ως «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» με το μεγαλύτερο αριθμητικά ψηφοδέλτιο, αλλά και με το ποιοτικότερο, καθώς οι 199 υποψήφιοι της παράτα­ξής συνθέτουν την πιο αξιόπι­στη και δυνατή ομάδα, η οποία μπορεί να εγγυηθεί άμεσα κα­λύτερες ημέρες για τον Δήμο Δράμας και τους συμπολίτες μας. Το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε έγινε αντιληπτή από όλους η δυναμική που έχει αναπτύξει η παράταξή μας, αποτελώντας όχι μόνο την ενδεδειγμένη, αλλά και τη μοναδική λύση για να γίνει η Δράμα ένας Δήμος στον οποί­ον θα χαιρόμαστε όλοι να ζού­με, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να κάνουμε πραγματικό­τητα τα όνειρά μας. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης, να ομορφύνουμε την καθημερινότητά μας, να προ­καλέσουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη και να κρατήσουμε κοντά μας τους νέους, δημι­ουργώντας θέσεις εργασίας. Όσοι έχουν αμφιβολίες για την υλοποίηση των στόχων μας, ας λάβουν σοβαρά υπόψη ότι δεν είναι τυχαία η παρουσία της υπογραφής μου κάτω από κάθε πολιτική μας πρόταση. Δεσμεύομαι προσωπικά ενώ­πιον όλων των Δραμινών.
Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, να μην κρύβομαι και για τον λόγο αυτό, με πλή­ρη συναίσθηση της ευθύνης, αποφάσισα για πρώτη φορά να ζητήσω τη στήριξη των συ­μπολιτών μου ως επικεφαλής παράταξης για να λάβω την εντολή υλοποίησης του δικού μου σχεδίου για τη Δράμα.

Σε αυτή την τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των εκλογών, καλώ τους συμπολίτες μου να κλείσουν τα αυτιά τους σε προσπάθειες αποπροσανα­τολισμού και σε ανάπτυξη φημών της τελευταίας στιγμής που διακινούνται λόγω απελ­πισίας. Ας κρίνουν αυστηρά κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, όλους τους υποψηφίους Συμ­βούλους, τα προγράμματα και τις θέσεις των παρατάξεων, και με τη λογική, με την καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον του τόπου, να αναλογιστούν σε ποιον πρέπει να εμπιστευ­τούν τη διοίκηση του Δήμου.

Με την ψήφο μας στις 8 Οκτωβρίου στηρίζουμε με δυναμισμό, με αισιοδοξία και με αποφασιστικότητα την Επανεκκίνηση για τη Δράμα που μας αξίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ