Γιώργος Παπαδόπουλος: «Στόχος είναι να φθάσουμε τα κρούσματα στον Νομό Δράμας να μειωθούν στο επίπεδο που βρίσκονταν στο πρώτο κύμα»

0
2414

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλου με τους Δημάρχους Ν. Δράμας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης «Ανδρέας Παπανδρέου» σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου με τους Δημάρχους του Ν. Δράμας για το θέμα της αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.
Η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ιωάννης Κυριακίδης και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου αποσκοπούσε στο να γίνει συνολική ενημέρωση των Δημάρχων για την κατάσταση με την εξάπλωση του ιού στο Νομό Δράμας, εξειδικεύοντας σε κάθε Δήμο ξεχωριστά και να υπάρξει κοινός βηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην προσπάθεια για τον περιορισμό διάδοσής του σε τοπικό επίπεδο.
Συζητήθηκαν η κατάσταση των κρουσμάτων σε επίπεδο Νομού, όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα, το επίπεδο πίεσης και αντοχής του Νοσοκομείου Δράμας και συνολικά του συστήματος υγείας, η κατάρτιση Σχεδίων Διαχείρισης covid 19 ανά οργανική μονάδα, καθώς και ο τρόπος διενέργειας των τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης στενών επαφών στις υγειονομικές μονάδες.
Ιδιαιτέρως, συζητήθηκε η δυνατότητα που έχουν οι Δήμοι, όπως και η Περιφέρεια, να συνδράμουν με δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τεστ διάγνωσης κορωνοϊού και άλλου υλικού στις υγειονομικές μονάδες.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε: «Απώτερος σκοπός της σύσκεψης ήταν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την καταγραφή της κατάστασης και τον αναγκαίο συντονισμό όλων μας στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας. Στόχος είναι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ώστε τα κρούσματα στον νομό Δράμας να μειωθούν στο επίπεδο που βρίσκονταν στο πρώτο κύμα. Σε δεύτερη φάση θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τους βουλευτές του Νομού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!