Γιώργος Παπαδόπουλος: Την Πέμπτη στο νοσοκομείο οι 65 φιάλες οξυγόνου

0
2202

Αποτελεσματική ήταν η πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ για την εξασφάλιση οξυγόνου στο Νοσοκομείο Δράμας

Αποτελεσματική ήταν η πρωτοβουλία που ανέλαβαν η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος προκειμένου να βρεθούν φιάλες οξυγόνου για τους ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Δράμας.
Η εταιρεία που θα προμηθεύσει τις ποσότητες οξυγόνου δεσμεύτηκε ότι οι 65 φιάλες (20 μικρές και 45 μεγάλες) θα είναι παραδοτέες αύριο, Πέμπτη, όπως δήλωσε χθες στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας. Η διάθεση φιαλών οξυγόνου είναι σημαντική παράμετρος για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19.
Όπως είχε εξηγήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας στα «Χ», διαθεσιμότητα φιαλών οξυγόνου δεν υπήρχε ούτε για τα υπόλοιπα νοσοκομεία λόγω των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών για τη νοσηλεία των ασθενών με covid-19. Ο ίδιος, μέσω της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβε πρωτοβουλία για την εξασφάλιση των αναγκαίων φιαλών οξυγόνου και την ενίσχυση του δικτύου παροχής οξυγόνου με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο έγιναν άμεσες κινήσεις και διατέθηκε από την ΠΑΜΘ κονδύλιο 50.000 ευρώ για την παραγγελία των συγκεκριμένων φιαλών από την Ιταλία.
Εν τω μεταξύ, η ροή ασθενών με θετικά τεστ covid-19 στο Νοσοκομείο της Δράμας το προηγούμενο διήμερο (Δευτέρα και Τρίτη) παρουσίασε μείωση και φάνηκε ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο διήμερο υπήρξε μια μικρή αποσυμφόρηση. Τη Δευτέρα, εστάλησαν περίπου 20 περιστατικά για ήπια νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, καθώς οι τρεις κλινικές του Νοσοκομείου Δράμας είναι πλήρεις. Κινήσεις αποσυμφόρησης των κλινικών covid-19 του Νοσοκομείου Δράμας έγιναν και την Τρίτη, αλλά υπήρξαν οι νέες εισαγωγές που έγιναν αναπλήρωσαν τις κλίνες, παρότι η πίεση που υπήρχε από τον αυξημένο όγκο ασθενών της προηγούμενες ημέρες έχει μειωθεί.
«Εύχομαι και ελπίζω αυτή η εβδομάδα να μας δώσει περισσότερο ενθαρρυντικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό έγινε φανερό και από τη δειγματοληψία που έγινε από τον ΕΟΔΥ στο 8ο χιλιόμετρο Δράμας – Προσοτσάνης τη Δευτέρα, από την οποία φάνηκε ότι το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σταθεροποιήθηκε στο 10%» εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο ίδιος επαίνεσε όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από ιδιώτες και δωρητές όσο και από θεσμικούς φορείς για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας και την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας. «Ο καθένας από εμάς ας συνδράμει είτε ηθικά είτε οικονομικά στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας με όποιον τρόπο μπορεί. Ο εχθρός είναι κοινός. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συστρατευθούμε όλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ευχαριστήριο προς τον Βουλευτή Κ. Μπλούχο
Ο κ. Παπαδόπουλος, μάλιστα, με χθεσινή γραπτή δήλωσή του εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Κώστα Μπλούχο που θέλησε να προσφέρει και πάλι τις ιατρικές του υπηρεσίες ζητώντας προσωρινή απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, σημειώνοντας: «Αξιότιμε Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνε Μπλούχο, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας θα ήθελα να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες για την πράξη σας να αιτηθείτε στον Πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά σας καθήκοντα για να ασκήσετε ξανά το ιατρικό σας λειτούργημα, να ενταχθείτε στο ΕΣΥ και να συνδράμετε στη μάχη κατά του ιού.
»Η πράξη σας αποτελεί μία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού, με γνώμονα τη θωράκιση του συστήματος υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του πολυτιμότερου αγαθού στον κόσμο.
»Είναι ακόμα μια υπεύθυνη στάση για να ενισχυθεί περισσότερο το Νοσοκομείο Δράμας, λόγω του φόρτου και της έκτακτης, πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και την έξαρση των κρουσμάτων στο Νομό μας το τελευταίο διάστημα.
»Σε αυτή την προσπάθεια και στο πλαίσιο της συστράτευσης όλων των δυνάμεων της κοινωνίας, ο καθένας από εμάς διά του ρόλου του πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι, για χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στον νέο ιό που απειλεί την ανθρώπινη υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ