«Εκτός μάχης» 65 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας

0
3136

Μια νοσηλεύτρια έχασε τη ζωή της και δυο ακόμη εργαζόμενοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος

Ξέφυγε η κατάσταση με τη διασπορά της πανδημίας στο Νοσοκομείο της Δράμας, με αποτέλεσμα και το υγειονομικό προσωπικό να μετρά πλέον θύματα, σύμφωνα με όσα είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, αλλά επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Γ. Παπαδόπουλος ο οποίος μίλησε χθες στα «Χ».
Μια νοσηλεύτρια 52 ετών έχασε τη ζωή της από covid-19 όπως ήδη έγραψαν τα «Χ» χθες και δυο ακόμη άτομα του προσωπικού νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Για τη νοσηλεύτρια που δυστυχώς έχασε τη ζωή της, χθες η ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας όπως και το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους της.
Ωστόσο, εκτός από τη θλίψη υπάρχει και οργή. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε: «Μαζί με τη θλίψη υπάρχει και οργή για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου». Σύμφωνα με όσα είπε, επίσης, δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος είπε χθες στα «Χ» ότι συνολικά 65 άτομα του προσωπικού νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και είναι «εκτός μάχης» αυτή τη στιγμή λόγω της πανδημίας και πρόσθεσε πως δυστυχώς το προσωπικό του Νοσοκομείου μετρά ήδη και τον πρώτο θάνατο από τη μάχη που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ότι δυο ακόμη εργαζόμενοι του Νοσοκομείου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, περίπου 30 ασθενείς με covid-19 προωθήθηκαν το Σαββατοκύριακο για ήπια νοσηλεία σε νοσοκομεία όμορων Νομών, διότι οι κλίνες του Νοσοκομείου ήταν πλήρεις. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο 140 ασθενείς με covid-19 στις τρεις κλινικές που ήδη λειτουργούν, εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της 4ης κλινικής που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες λόγω των αντιδράσεων του προσωπικού που προκύπτουν από τις ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού, τελικώς φαίνεται ότι έχει παγώσει για την ώρα.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας υπενθύμισε την πάγια θέση του Σωματείου για προσλήψεις προσωπικού αλλά και την ανάγκη να γίνει επίταξη υγειονομικών και δομών του ιδιωτικού τομέα στον Νομό Δράμας για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη
Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν χθες η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε αναφερόμενη στις αποφάσεις της κυβέρνησης ότι: «Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορωνοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού.
Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.
Ζητάμε τώρα να θεσμοθετηθεί και να δοθεί δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους όπως το ζητήσαμε εγγράφως από τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Ζητάμε την άμεση Ένταξή μας στα ΒΑΕ. Η Επιτροπή πήρε παράταση και παρέδωσε το πόρισμα σε λίγες ημέρες και δεν υπάρχει πρόθεση για Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και την αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου που έχουμε διανύσει έως την ένταξη.
Συμμετέχουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Την Πέμπτη 26/11οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με συγκεντρώσεις στην πύλη των Νοσοκομείων 8 π.μ.
Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΗΝ και των Συνδικαλιστικών Στελεχών της Αττικής.
Ζητάμε την παρέμβαση των Σωματείων στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ανακαλέσουν τα έγγραφα που έστειλαν στις ΥΠΕ με αποκλεισμό ονομάτων στη χορήγηση της όποιας παροχής.
Διεκδικούμε τη χορήγηση Δώρου Χριστουγέννων σε όλους, την ένταξη στα ΒΑΕ, τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας καθώς και τη μονιμοποίηση εκτάκτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ