Μαζικά rapid test χθες στο Διοικητήριο

0
2620

Τη Δευτέρα έγιναν 114 rapid test στο 8ο χμ. Δράμας – Νευροκοπίου από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 11

Μαζικά rapid test έγιναν χθες από τις 10 το πρωί από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα σε υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Δράμας που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Σε τεστ υποβλήθηκαν και υπάλληλοι του Δασαρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας μετά από αίτημά τους προς την Π.Ε. Δράμας. Τα test θα κλιμακωθούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο αριθμός του προσωπικού των υπηρεσιών που θα ελεγχθούν είναι μεγάλος. Τα rapid test διέθεσε η Π.Ε. Δράμας μετά από σχετική προμήθεια που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες, με δικά της κονδύλια, προκειμένου να τα διαθέσει στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας στον Νομό Δράμας. Αποφασίστηκε τα test να διατεθούν για τους εργαζομένους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, εξήγησε χθες στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος.
Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΔΥ συνέχισε και τη Δευτέρα τις μαζικές δειγματοληψίες στη Δράμα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας drive through στο 8ο χιλιόμετρο Δράμας – Νευροκοπίου. Στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν 114 δειγματοληψίες από τις οποίες βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 9,64% επί των εξεταζομένων. Τα θετικά κρούσματα αφορούσαν πέντε άνδρες και έξι γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 48 έτη.
Την ίδια ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 ανάλογες δράσεις σε 11 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Συνολικά τη Δευτέρα έγιναν από τον ΕΟΔΥ 1.194 test από τα οποία εντοπίστηκαν 81 κρούσματα, δηλαδή ποσοστό 6,78% επί των εξεταζομένων και συγκεκριμένα 46 άνδρες και 35 γυναίκες.

Πιο συγκεκριμένα τα test πραγματοποιήθηκαν στις εξής περιοχές:
Αργολίδα – Λυγουριό: Πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Αντίπαρος: Πραγματοποιήθηκαν 48 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Αχαΐα – Κάτω Αχαΐα και Σταθμός Διοδίων Ρίου: Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων στις δύο δράσεις ήταν 166 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Γρεβενά – Δεσκάτη: Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 34 rapid test τα οποία ήταν όλα αρνητικά.
Δράμα – 8ο χμ. Δράμας-Νευροκοπίου: Πραγματοποιήθηκαν 114 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (9,64%). Αφορούν πέντε άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.
Ηλεία: Πραγματοποιήθηκαν 97 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Καστοριά: Πραγματοποιήθηκαν 54 rapid test και προέκυψαν 7 θετικά (12,9%). Αφορούν τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.
Κοζάνη – Νιάημερος: Πραγματοποιήθηκαν 85 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
Ξάνθη: Πραγματοποιήθηκαν 150 rapid test και προέκυψαν 44 θετικά (29,3%). Αφορούν 26 άνδρες και 18 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.
Ρόδος – Αρχάγγελος: Πραγματοποιήθηκαν 129 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,55%). Αφορούν δύο άνδρες με διάμεση ηλικία τα 61 έτη.
Τρίκαλα: Πραγματοποιήθηκαν 240 rapid test και προέκυψαν 17 θετικά (7,08%). Αφορούν δέκα άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ