Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: «Ο αγώνας δρόμου 10 χμ. του Φεστιβάλ VIA EGNATIA στη Δράμα θα είναι αφιερωμένος στην ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης»

0
1550

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διοργανώνουν αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί.
Ο αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ VIA EGNATIA που διοργανώνει η Περιφέρειά μας θα έχει αφετηρία τη Μαυρολεύκη του Δήμου Προσοτσάνης και τερματισμό το Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου και θα είναι αφιερωμένος στην ιστορική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό Ζυγό.
Για το γεγονός αυτό ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ έδωσε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Πέτρο Γιάνγκου, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς υπεραποστάσεων εντός και εκτός Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε:
«O Αγώνας Δρόμου γίνεται πραγματικά πάνω στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, η οποία συνέδεε τη Δύση με την Ανατολή, διευκολύνοντας τη στρατιωτική, εμπορική και ιδιωτική επικοινωνία. Η Εγνατία Οδός της αρχαιότητας, στην πορεία της από Αμφίπολη προς Φιλίππους, μετά τις βόρειες υπώρειες του Παγγαίου, περνούσε από την περιοχή της σημερινής Μαυρολεύκης και εν συνεχεία, διασχίζοντας τα έλη με τη βοήθεια των γεφυριών, περνούσε από τον αρχαίο οικισμό του Καλαμπακίου, όπως μαρτυρεί και η ενεπίγραφη αμφίγραμμη στήλη-σταδιοδείκτης της Οδού (τέλη 3ου-αρχές 2ου αι. π.Χ).
Στόχος της διοργάνωσης του αγώνα αλλά και του Φεστιβάλ VIA EGNATIA γενικότερα, είναι η ανάδειξη του τριπόλου «ΑΜΦΙΠΟΛΗ-ΔΡΑΜΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΙ» και η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου και του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής και η αξιοποίησή του για την τόνωση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, που αποτελούν για την Περιφερειακή μας Αρχή προτεραιότητες ύψιστης σημασίας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία όλους της υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΑΜΘ και της ΠΕ Δράμας και ειδικότερα τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους Δήμους Προσοτσάνης και Δοξάτου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Δράμας, την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, τον ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Παράρτημα Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και όλους τους συμπολίτες μας που ως εθελοντές βοήθησαν στη διοργάνωση.
Καλώ όλους τους φίλους του δρομικού κινήματος από τη Δράμα, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού, να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Δράμας www.pamth.gov.gr».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πέτρος Γιάνγκου, ο οποίος έχει συμμετάσχει με επιτυχία μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις υπεραποστάσεων εντός και εκτός Ελλάδος. Ο Πέτρος Γιάνγκου συνεχάρη τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι τόσο αυτός όσο και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας (Drama Runners) στηρίζουν την προσπάθεια της ΠΑΜΘ και της ΠΕ Δράμας για αυτόν τον ιστορικό αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και έκανε κάλεσμα προς όλους τους φίλους του δρομικού κινήματος να δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!