“Hydrama Tour 2019”

0
1385

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κάτω Νευροκόπι ο διήμερος αγώνας δρόμου Hydrama Tour το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Το αγωνιστικό επίπεδο χαρακτηρίστηκε πολύ υψηλό με τις καλύτερες ομάδες της χώρας να δίνουν το παρών (Ταλως Χανίων, Κρόνος Νίκαιας, Π.Ο Πατρών, Αίολος, ΠΓΣ Λάρισας κ.α) ενώ είχαμε την χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε επίσης την Εθνική Κύπρου (με τον προπονήτή τους Ταμουρίδη Γιάννη) αλλά και την Steaua Bucurest. Συνολικά 71 αθλητές από 16 ομάδες πήραν εκκίνηση στην κατηγορία Elite και τις δύο αγωνιστικές ημέρες ενώ περίπου 85 αθλητές εκκίνησαν στην κατηγορία Open.
Στο πρώτο ετάπ, οι αθλητές πραγματοποίησαν 4 στροφές των 23 χλμ γύρω από το Κάτω Νευροκόπι χωρίς ιδιαίτερα υψομετρικά. Η ομάδα του Αιόλου κατάφερε να ελέγξει καθ’ όλη τη διάρκεια τον αγώνα, διατηρώντας έναν πολύ δυνατό ρυθμό (μέση ταχύτητα αγώνα: 45 χλμ/ώρα) ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε απόπειρα για ξεκόλλημα. Πράγματι, μετά από μία αρχική προσπάθεια 4 αθλητών στον πρώτο γύρο οι οποίοι κατάφεραν να μείνουν αποσπασμένοι για περίπου 20 χλμ, το πελοτόν έμεινε ενωμένο μέχρι το τέλος. Ο τερματισμός περιλάμβανε δύο διαδοχικές τεχνικές στροφές και μία ευθεία 300 μέτρων προς το κέντρο του Νευροκοπίου. Ο αθλητής Μπουτόπουλος Γιώργος επικρατεί στο τελικό σπριντ και φοράει την φανέλα του Πρωτοπόρου Γενικής κατάταξης ενώ οι αθλητές Τσοπούρογλου (ΠΓΣ Λάρισας) και Σούλιος (Κρόνος Νίκαιας) συμπληρώνουν το βάθρο αντρών. Στην κατηγορία Εφήβων, νικητής αναδεικνύεται ο Παναγιώτης Καρατσιβής (ΠΓΣ Λάρισας) με τους Παυλίδη και Νικηφόρου (Εθνική Κύπρου) να καταλαμβάνουν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Στο δεύτερο και απαιτητικότερο ετάπ της Κυριακής, η ομάδα του Π.Ο Πατρών θέλει να προστατέψει τον κάτοχο της φανέλας και επιβάλλει έναν πολύ δυνατό αλλά σταθερό ρυθμό στα 3 ανηφορικά χιλιόμετρα που ακολουθούν ακριβώς μετά την εκκίνηση του αγώνα. Η πολύ γρήγορη και τεχνική κατηφόρα που ακολουθεί, δεν είναι αρκετή για να σπάσει το γκρουπ και η ίδια ακριβώς τακτική συνεχίζεται και στο δεύτερο ανηφορικό κομμάτι 6 χιλιομέτρων μέχρι τον Γρανίτη. Φαίνεται ότι η παρουσία αρκετών δυνατών αθλητών ουδετεροποιεί τον αγώνα, με τα φαβορί να παίζουν παιχνίδι αναμονής. Στα δύο ευθειακά loops γύρω από το Νευροκόπι είναι η σειρά για την ομάδα του Αίολου να ελέγξει τον αγώνα, με πέντε αθλητές της στην κορυφή του γκρουπ για τα επόμενα 40+ χιλιόμετρα. Φτάνουμε πλέον στο 75ο χλμ και το χωριό των Λευκογείων και στο σκληρό ανηφορικό κομμάτι ενός χιλιομέτρου για να σπάσει το γκρουπ. Τριάντα περίπου αθλητές καταφέρνουν να κρατηθούν, ενώ τριάντα δευτερόλεπτα πίσω ακολουθεί ακόμα ένα μεγάλο γκρουπάκι με 15-20 αθλητές. Στην δεύτερη επίσκεψη του loop, το γκρουπ των πρωτοπόρων σπάει ακόμα περισσότερο με 15 περίπου αθλητές να συνεχίζουν μέχρι τα τελευταία 10 χιλιόμετρα. Εκεί, η επίπονη ανηφόρα για το γραφικό χωριό του Βώλακα, θα αποδειχθεί ο τελικός κριτής. Ο Cosmin Bidilici της Steaua επιχειρεί να αποσπαστεί και προς στιγμήν φαίνεται ότι τα καταφέρνει. Δημιουργεί μία διαφορά 20’’ ενώ πίσω αθλητές αρχίζουν να χάνουν σιγά σιγά επαφή από την κορυφή του γκρουπ. Οι Νείλας (Αίολος), Γιαννούτσος (Π.Ο Πατρων) και Προκοπίδης (Εθνική Κύπρου) είναι οι πιο δυνατοί και καταφέρνουν να φέρουν πίσω τον αποσπασμένο αθλητή. Ο ελαφρά αντίθετος άνεμος ίσως παίζει κάποιο ρόλο για να μείνουν όλοι μαζί μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Εκεί, στο ιδιαίτερα απότομο κομμάτι 100 μέτρων ο Bidilici μένει αρκετά μέτρα πίσω, ενώ οι τρεις συνεχίζουν πλέον για την νίκη! Ο Πέτρος Προκοπίδης περιμένει μέχρι τα τελευταία 200 μέτρα και την κλειστή στροφή προς την πλατεία για να κάνει την επίθεση του. Παίρνει σχετικά εύκολα μια απόσταση δέκα μέτρων και κερδίζει ξεκάθαρα το ετάπ αλλά και την Γενική του διημέρου! Στην 2η θέση ο Μιλτιάδης Γιαννούτσος και στην 3η θέση ο Γιώργος Νείλας, κι οι δυο διακεκριμένοι αθλητές στα προηγούμενα Hydrama Tour. Στους εφήβους, ο Παναγιώτης Καρατσιβής συνεχίζει να εντυπωσιάζει κερδίζοντας ξανά ενώ ο Π.Γ.Σ Λάρισας ολοκληρώνει μία καταπληκτική συνολικά εμφάνιση παίρνοντας και την 2η θέση Εφήβων με τον Δημοσθένη Κόκκαλη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ο Κωνσταντίνος Παυλίδης (Εθνική Κύπρου) αποδεικνύεται εξαιρετικά σταθερός μετά την 2η θέση της πρώτης ημέρας.
Η διοργάνωση του Hydrama Tour και ο Α.Σ 1000 Δέντρα αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμο Νευροκοπίου και την Κοινότητα Βώλακα που αγκάλιασαν από την πρώτη κιόλας χρονιά το γεγονός και το στηρίζουν τόσο υλικά όσο και ηθικά. Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη χρονιά, ο αγώνας θα επιστρέψει στην πανέμορφη περιοχή τους ακόμα πιο αναβαθμισμένος και πλήρης. Ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα τους χορηγούς του αγώνα, που έβαλαν ο καθένας το λιθαράκι του για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών ενός τέτοιου event.
Τελευταίους αλλά εξίσου σημαντικούς θέλουμε να αναφέρουμε όλους τους εθελοντές, τόσο από την ομάδα των 1000 Δέντρων όσο και από τους εμπλεκόμενους Δήμους που εργάστηκαν σκληρά κι αφιλοκερδώς για δύο ημέρες ώστε να διασφαλίσουν την επιτυχία της διοργάνωσης. Χωρίς αυτούς, το Hydrama Tour θα παρέμενε στα χαρτιά. Η προσφορά τους είναι για εμάς συγκινητική και κίνητρο να δουλέψουμε ακόμα καλύτερα τον σχεδιασμό του επόμενου Hydrama Tour! Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να σταθούν στην γραμμή της εκκίνησης αλλά και τους αθλητές του αγώνα OPEN που στηρίζουν με την συμμετοχή τους τη διοργάνωση!
Ραντεβού τον Μάιο 2020 με αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ