“Αντιμετωπίζουμε τον Δήμο ως ένα μεγάλο project, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο άνθρωπος. Η επένδυση στον άνθρωπο αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, όλα με τον άνθρωπο και όλα για τον άνθρωπο.
Ο Δήμος πρέπει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, να ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες στις λειτουργίες του και να αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης του Δήμου”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ελευθέριος Ταμπουρίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου με την παράταξη “Μαζί για το Δήμο Νευροκοπίου” στην συνέντευξή που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ.
Ο κ. Ταμπουρίδης τονίζει ότι στόχος του είναι να επανεκκινήσει τις πολιτικές και τις μεθόδους της προόδου, και να βελτιώσει με την παράταξή του, όλους τους δείκτες της ποιότητας ζωής για όλους τους δημότες του Κ. Νευροκοπίου…
Κύριε Ταμπουρίδη, στις εκλογές της 26ης Μαΐου είστε υποψήφιος για Δήμαρχος, Κ. Νευροκοπίου και βέβαια επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για το Δήμο Κ. Νευροκοπίου». Πολλοί απο τους ανθρώπους που σας γνώρισαν στην διάρκεια της θητείας σας στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου σας χαρακτηρίζουν άνθρωπο ευθύ και με ήθος στην άσκηση των καθηκόντων του. Ωστόσο, τώρα θέτετε υποψηφιότητα για έναν διαφορετικό ρόλο αυτό του υποψηφίου Δημάρχου. Πως καταλήξατε σε αυτή την απόφαση;
Tην απόφαση να τεθώ επικεφαλής του συνδυασμού μας, την πήρα μετά από συνεργασία και προτροπή των συνεργατών μου. Η πολιτική μου φιλοδοξία δεν ήταν να εκλεγώ δήμαρχος, αλλά να εργαστώ και να συνεργαστώ κυρίως, με σκοπό να πάει ο τόπος μας μπροστά. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση μου να τεθώ επικεφαλής του συνδυασμού μας, έπαιξε και το γεγονός ότι ο Δήμος Νευροκοπίου, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει ταυτόχρονα και πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να απογειώσουν την τοπική οικονομία, και στην προοπτική αυτή πιστεύω και εγώ και οι συνεργάτες μου. Σε όλη την διάρκεια της συμμετοχής μου στον Δήμο, από οποιαδήποτε θέση, προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι πολίτες προς το πρόσωπο μου. Για τον λόγο αυτό πάντοτε, συμμετείχα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και όποτε απαιτήθηκε δεν απέφυγα τις ρήξεις, όπως και όταν παραιτήθηκα από την θέση του αντιδημάρχου. Θα ήθελα να προσθέσω επίσης ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την πολιτική μου θέση για προσωπικό μου όφελος.
Ποιές είναι οι προτεραιότητες της παράταξής σας εφόσον τελικά σας επιλέξουν οι δημότες του Κ. Νευροκοπίου ως Δημοτική Αρχή;
Αντιμετωπίζουμε τον Δήμο ως ένα μεγάλο project, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο άνθρωπος. Η επένδυση στον άνθρωπο αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, όλα με τον άνθρωπο και όλα για τον άνθρωπο. Ο Δήμος πρέπει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, να ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες στις λειτουργίες του και να αναλάβει την ευθύνη της ανάπτυξης του Δήμου. Στο Νευροκόπι που μέρα με τη μέρα φθίνει, όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, οφείλουμε να επανεξετάσουμε το ζήτημα της ανάπτυξης και να το προσεγγίσουμε με τα εργαλεία του σύγχρονου management, το οποίο έχει μπει εδώ και χρόνια στην δημόσια διοίκηση όλων των σύγχρονων κρατών. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα αναπτυξιακά και τα επενδυτικά μας έργα, θα αναζητηθούν, στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, στην αυτοχρηματοδότηση, στα επενδυτικά κίνητρα που θα προσφέρουμε, στα έσοδα του Δήμου, και στο νομοθετικό πλαίσιο. Το πρόγραμμα μας είναι υλοποιήσιμο και χρονολογημένο και έχει εισπράξει ήδη θετικές κριτικές από τους συμπολίτες μας. Στις λίγες γραμμές που μας περιορίζει ο χρόνος και ο χώρος της συνέντευξης, θα ανέφερα ως κεντρικά σημεία του προγράμματος μας, τα παρακάτω:
Την στήριξη του πρωτογενή τομέα, με παράλληλη αναζήτηση και επενδύσεων από επιχειρήσεις του μεταπρατικού κλάδου, για την δημιουργία θέσεων εργασίας.
Την προσπάθεια μείωσης των δημοτικών τελών και την βελτίωση της καθημερινότητας.
Την ανάδειξη του ιστορικού και γεωφυσικού χαρακτήρα της περιοχής για την ενίσχυση του τουρισμού,
Την αντιμετώπιση των πλημμυρών.
Τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες.
Την υποστήριξη των αθλητικών σωματείων και όλων των αθλητικών εκδηλώσεων.
Τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου. Τον σεβασμό και την δίκαιη μεταχείριση των πολιτών, και τέλος
Την αειφόρο ανάπτυξη
Πως αξιολογείτε το έργο που έγινε μέχρι σήμερα στον Δήμο;
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει την τόνωση του οικονομικού κλίματος στην περιοχή μας. Επίσης υπάρχουν ανοικτά και σε εκκρεμότητα πολλά ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Ουσιαστικά ο χρόνος είναι σταματημένος για το Νευροκόπι. Στόχος μας είναι να επανακινήσουμε τις πολιτικές και τις μεθόδους της προόδου, και να βελτιώσουμε όλους τους δείκτες της ποιότητας ζωής για όλους τους δημότες που ζουν εδώ μαζί μας, και επιπλέον να δώσουμε κίνητρα σε όσους σκέπτονται να επιστρέψουν.
Σε τι δεσμεύεστε προσωπικά εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου και πως βλέπετε την νέα δημοτική περίοδο που ξεκινά μετά τις εκλογές;
Δεσμεύομαι μέσα στην πρώτη διετία να δρομολογήσω τα έργα και τις παρεμβάσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα μας. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της θητείας μου, όλα τα έργα ή θα έχουν υλοποιηθεί ή θα βρίσκονται σε φάση εκτέλεσης. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο, εφόσον υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός, η γνώση, η πίστη στην επιτυχία και η όρεξη για δουλειά. Οι προσωπικές μου επιχειρηματικές προσπάθειες απέδωσαν και ελπίζω με την ίδια αποτελεσματικότητα να φέρω σε πέρας και τις υποχρεώσεις μου από την θέση του δημάρχου, προς όφελος όλων των κατοίκων σε κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου μας. Ελπίζω σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να έχουμε μια καλή συμπόρευση και να διαμορφώσουμε το πλαίσιο ώστε ο Δήμος να αναδείξει όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, Η επιτυχία την οποία εγγυώμαι αποτελεί και προσωπική μου ηθική δέσμευση.