Η Αγροδιατροφή, ο Αγροτουρισμός και ο Οινοτουρισμός στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Δράμας

0
164

Ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου


Εκδήλωση με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου της Δράμας και με θέμα «Αγροδιατροφή & Αγροτουρισμός – Οινοτουρισμός. Εφαλτήριο Ανάπτυξης η Επιχειρηματικότητα στον κλάδο τροφίμων & ποτών» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο Κούρος. Εισηγήτρια στην εκδήλωση ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου. Την εκδήλωση χαιρέτησε αρχικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης. Ακολούθησε η ομιλία της κας Kαλογήρου και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν ερωτήσεις και έγινε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας και άλλα τοπικά μέσα, ευχαρίστησε την κα Kαλογήρου για την συμμετοχή της στην εκδήλωση και τόνισε ότι το Επιμελητήριο Δράμας συνεργάζεται με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε υψηλό επίπεδο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «H περιοχή μας πραγματικά αναγνωρίζεται για τα πρότυπα βήματά της, για τη διαφορετικότητά της στον τρόπο που προχωρά ειδικά στον τομέα του Οίνου. Η επόμενη προγραμματική περίοδος για εμάς είναι συνδυασμένη με την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την πράσινη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής που πρέπει να έχουμε όλοι μας. Ο Αγροτοδιατροφικός τομέας είναι το βασικό στοιχείο για αυτά που προανέφερα. Νομίζω ότι το Επιμελητήριο Δράμας, επιτελεί έναν πολύ σημαντικό ρόλο, ειδικά στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το αμέσως επόμενο διάστημα, χαράσσουμε ένα σχέδιο, δημιουργώντας ουσιαστικά και τα γκρουπ των αγροτικών επιχειρήσεων εντός του επιμελητηρίου, τα οποία θα αποκτήσουν και αυτά τη δυνατότητα πρόσβασης σε δομές καινοτομίας, συν τις χρηματοδοτήσεις κατά την προγραμματική περίοδο 2023-2027. Αυτός είναι ο στόχος του Επιμελητηρίου. Προτάσσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα μαζί με τους βασικούς στρατηγικούς κλάδους στη Δράμα, όπως ο τομέας του μαρμάρου».
Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, από την πλευρά της δήλωσε ότι η εκδήλωση που έγινε στη Δράμα, έχει και συμβολισμό καθώς διεξήχθη την ημέρα του Αγίου Τρύφωνα προστάτη της Αμπελουργίας. Eίπε ότι η εκδήλωση ήταν μια ευκαιρία για συζήτηση με τους ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουριστικό. Η κα Καλογήρου, χαρακτήρισε τη Δράμα, ως νομό πρότυπο, διότι έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς ο οινοτουρισμός με επισκέψιμα οινοποιεία. Ο Νομός, όπως είπε, έχει ΠΟΠ κρασιά και εξαιρετικές ποικιλίες. Συνέχισε λέγοντας ότι: «Το μικροκλίμα και τα έφορα εδάφη δίνουν μοναδικής και εξαιρετικής ποιότητας παραγόμενα σταφύλια. Από εκεί και πέρα το μεράκι και ο υψηλός επαγγελματισμός των ανθρώπων των οινοποιείων συμβάλλει στο να παράγονται μοναδικά κρασιά που φθάνουν στα πέρατα του κόσμου. Υπάρχουν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Το σημαντικό είναι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι άνθρωποι της παραγωγής με τους ανθρώπους των επιχειρήσεων, προκειμένου να πετυχαίνουμε το καλύτερο για τον τόπο, την ανάπτυξη και τους ανθρώπους. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως η συνεργασία που μπορεί να βοηθήσει και όλα να γίνουν πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Αυτό ακριβώς κάνουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα επιμελητήρια. Πραγματικά το Επιμελητήριο της Δράμας, πρωτοστατεί σε πολλά ζητήματα και σε αυτά».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με επιστολές τους οι βουλευτές του νομού ενώ σε αυτήν παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Δ/ντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελος Καλλίας, εκπρόσωποι τοπικών, μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου της Αγροτοδιατροφής, καθώς και πολλοί ακόμη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ