Η ανεπάρκεια οδοδεικτών εμποδίζει και το ΕΚΑΒ

0
714

Μιλούν στα «Χ» ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αποστολίδης και η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, Εύη Αθανασιάδου


Ορισμένα φαινομενικά απλά προβλήματα, αποδεικνύονται τελικά πολύ σημαντικά όταν αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την έγκαιρη διάσωση ανθρώπινων ζωών και συγκεκριμένα για την μεταφορά τους στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Η μη επαρκής ύπαρξη οδοδεικτών είναι ένα θέμα που έθεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Κυριάκος Αποστολίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που σύμφωνα με στελέχη του ΕΚΑΒ δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη μετάβαση στα περιστατικά τα οποία καλούνται να μεταφέρουν προς το Νοσοκομείο της Δράμας, αφού πολλές φορές οι οδοί δεν έχουν εμφανή συνέχεια, ενώ άλλες φορές οι λιγοστοί οδοδείκτες δεν βοηθούν στον γρήγορο εντοπισμό των διευθύνσεων από όπου το ΕΚΑΒ θα πρέπει να παραλάβει ασθενείς.
Ο κ. Αποστολίδης είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»  ότι μιλώντας με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Δράμα τού μετέφεραν ότι σε πολλές περιπτώσεις που ψάχνουν να βρουν το σημείο στο οποίο έχουν κληθεί με το ασθενοφόρο, δεν μπορούν να εντοπίσουν τις οδούς γιατί οι οδοδείκτες σε πολλές διασταυρώσεις οδών δεν υπάρχουν. Τα προβλήματα αυτά, προφανώς δημιουργούν καθυστερήσεις, που στις επείγουσες περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών μπορεί να είναι και πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν περιπτώσεις δρόμων που είναι μικροί και αποτελούν άγνωστες σε πολλούς διαδρομές και άλλες περιπτώσεις δρόμων που αποπροσανατολίζουν καθώς ενώ οι οδοί διακόπτονται συνεχίζονται σε άλλο σημείο. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι οδοδείκτες για τη διευκόλυνση αυτών των περιπτώσεων και όχι μόνο. «Συζήτησα το θέμα και με την Τεχνική Υπηρεσία η οποία μου είπε ότι έχει γνώση κάποιων περιπτώσεων και ότι θα φροντίσουν να τοποθετηθούν οδοδείκτες».

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ» για το ίδιο θέμα η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, κ. Εύη Αθανασιάδου, σημείωσε ότι στην Κοινότητα Δράμας δεν έχει έρθει καμία περίπτωση γνωμοδότησης για τους οδοδείκτες. Πάντως, τόνισε ότι «πρόκειται για διαπιστώσεις που μπορεί μεν να φαίνονται σε πολλούς ασήμαντες, γιατί δεν πρόκειται για μεγάλα έργα, αλλά δείχνουν και την σοβαρότητα της υποδομής ενός δήμου που πρέπει να λύσει πρώτα τα βασικά, όπως είναι και η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης. Πράγματα που δεν φαίνονται αλλά είναι η πιο σοβαρή δουλειά που πρέπει να κάνει ένας δήμος. Το ίδιο ισχύει και για το ζήτημα με τους οδοδείκτες, που σε περιπτώσεις όπως αυτή της μεταφοράς ασθενών με το ΕΚΑΒ, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σοβαρό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ