Η Άννα πιο γρήγορη από το αεροβόλο της

0
745

– Τιμήθηκε από την την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
– Η Δραμινή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι


 

Τιμήθηκε η Δραμινή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε μια λαμπερή και γεμάτη αισιοδοξία τελετή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους κορυφαίους αθλητές και τις αθλήτριες του 2022 που κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμένου, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής οικογένειας, όπως ο Γενικός Γραμματέας των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Ραφαέλε Πανιότσι και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρουμανίας Μιχάι Κοβάλιου.
Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Άννα Κορακάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10 μέτρα με αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καΐρου. Η Δραμινή Ολυμπιονίκης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί δια ζώσης λόγω υποχρεώσεων, ωστόσο συγκίνησε και χειροκροτήθηκε με το μήνυμά της που μεταδόθηκε στην μεγάλη οθόνη της τελετής βράβευσης. Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και αναπληρωτής ταμίας της ΕΟΕ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.
Το χρυσό κορίτσι της Ελληνικής Σκοποβολής ευχήθηκε αρχικά μια καλή και παραγωγική χρονιά με υγεία σε όλους με την ελπίδα αυτός ο χρόνος να είναι όπως ο καθένας τον ονειρεύεται. Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την τιμητική βράβευση και την λύπη της που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί δια ζώσης. Είπε ότι βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για τις ερχόμενες διοργανώσεις που στη σκοποβολή ξεκινούν από τον Ιανουάριο. ”Θέλω να δώσω επίσης μια ευχή – όπως κάνω κάθε χρόνο – για τον Ελληνικό Αθλητισμό και αυτή είναι να είναι όλοι οι αθλητές μας υγιείς, χωρίς τραυματισμούς και να κατακτήσουν ότι ονειρεύονται. Να έχουμε πολλές Ολυμπιακές προκρίσεις και μετάλλια για ακόμα μια χρονιά και θα ήθελα και εύχομαι να μην θρηνήσει ο Ελληνικός Αθλητισμός άλλες απώλειες, όπως και κάθε οικογένεια, φυσικά. Θεωρώ τον ελληνικό αθλητισμό μια μεγάλη οικογένεια και προσεύχομαι να μην έχουμε άλλα τέτοια δυσάρεστα γεγονότα…Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι και εύχομαι σε όλους υγεία” είπε μεταξύ άλλων η Άννα Κορακάκη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το βραβείο της ΕΟΕ «Δημήτρης Βικέλας» για τη μεγάλη προσφορά στον Ολυμπισμό και στον Αθλητισμό απονεμήθηκε στον πρώην Πρόεδρο της ΕΟΕ και Επίτιμο Μέλος της ΔΟΕ κ. Λάμπη Νικολάου και στην κα Μαριάνα Λάτση, εκπρόσωπο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση, για τις υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ περιέγραψε τη μακροχρόνια φιλία του με τον Λάμπη Νικολάου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Βοηθάμε με κάθε τρόπο τους αθλητές υψηλού επιπέδου και συνεχίζουμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Παρίσι, που παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αλλά και νοσηλεία στα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, δωρεάν εργομετρικές αναλύσεις, δωρεάν εκγύμναση σε αλυσίδες γυμναστηρίων αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα για την επόμενη μέρα μετά τον αθλητισμό. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ήδη 83 αθλητές και αθλήτριες έχουν βρει κάποιο χορηγό που βοηθά σημαντικά στην προσπάθεια τους να βρεθούν μετά από 1,5 χρόνο στο Παρίσι.Πέρα από το Υιοθετήστε, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βοηθά και απευθείας τους αθλητές. Για πρώτη φορά στην ιστορία επιβραβεύουμε φέτος και οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια μέσα στο 2022 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και στους Μεσογειακούς Αγώνες. Επίσης δίνουμε χρήματα στις Ομοσπονδίες με την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕ να καλύψει την αμοιβή ξένων προπονητών εγνωσμένης αξίας. Το αποτέλεσμα είναι να εργάζονται σε αθλητικές ομοσπονδίες εννέα ομοσπονδιακοί προπονητές από το εξωτερικό, που εκτός από τους αθλητές υψηλού επιπέδου, μεταφέρουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους και στους Έλληνες προπονητές.Ταυτόχρονα έχουμε δώσει χρήματα και στις Ομοσπονδίες. Το 2022 εκταμιεύθηκαν από το ταμείο μας 574.000 ευρώ για την Ολυμπιακή Προετοιμασία, ενώ για τη φετινή χρονιά, έχουμε προβλέψει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό που θα φτάνει τα 1.600.000 ευρώ.»
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν: Αννα Κορακάκη, Κατερίνα Στεφανίδη, Λευτέρης Πετρούνιας, Μίλτος Τεντόγλου, Στέφανος Ντούσκος, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελίνα Τζένγκο, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Απόστολος Χρήστου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Μαρία Πρεβολαράκη, Θένια Σαρβανάκη, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Κριστιάν Γκολομέεβ, Θοδωρής Τσελίδης, Δέσποινα Γεωργιάδου, Σοφία Γεωργοπούλου, Ολγα Παπαδάτου, Μάριος Γράψας, Νίκος Σαββίδης. Επίσης βραβεύτηκαν τα παιδιά που πήραν μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων Μπάνσκα Μπίστριτσα, Γιάννης Γκάρτσιος, Εβίνα Παναγιώτου, Απόστολος Κριαράς και Αντωνία Ρακοπούλου. Τέλος βραβείο πήραν οι Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες που τιμήθηκαν, παρέλαβαν και τις επιταγές τους, μετά την πρωτοποριακή απόφαση της ΕΟΕ να στηρίξει οικονομικά όσους κατέκτησαν μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Παραδόθηκαν επίσης οι επιταγές στους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν τις Ολυμπιακές Υποτροφίες της ΔΟΕ και είναι οι Nόρα Δράκου, Παύλος Καγιαλής, Εμμανουήλ Καραλής, Αλκης Κυνηγάκης, Μαρία και Αννέτα Κυρίδου, Κώστας Μερετσόλιας, Χριστίνα Μπούρμπου, Αννα Ντουντουνάκη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελισάβετ Τελτσίδου και Φανή Τζέλη.
Στην Τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, οι Αντιπρόεδροι Στέλιος Αγγελούδης και Στέφανος Χανδακάς, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Παύλος Καγιαλής, η Χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και Ξανθή Γεωργίου, η CEO της NOVA Μedia Κική Σιλβεστριάδου, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και πλήθος άλλων πρωταθλητών και προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους.
Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού που έφυγαν από τη ζωή το 2022. Επίσης, υπήρχε live τηλεοπτική μετάδοση της εκδήλωσης από τη NOVA που είναι Χρυσός Χορηγός Επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ