Η Χαρά Κεφαλίδου καλεί τους Δραμινούς στο κοινό μέτωπο υπέρ του εμβολιασμού

0
1722

Με ανοιχτή επιστολή προς τους Δραμινούς πολίτες η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού, καλεί όλους τους Δραμινούς στο κοινό μέτωπο υπέρ του εμβολιασμού και δηλώνει «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε την προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού. Απέναντι στην πανδημία δεν χωρούν στεγανά, μικρότητες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι η ώρα να δοθεί η μάχη για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ή δυνατόν όλοι. Όχι μόνο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά γιατί έτσι αναλαμβάνει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί για να προστατέψουμε εαυτούς και αλλήλους. Έχοντας εξασφαλίσει ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έρθουν περίπου 7 εκατομμύρια εμβόλια δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και εμβολιαζόμαστε».

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Εδώ και δύο χρόνια ο πλανήτης μας, ολόκληρη η ανθρωπότητα, η χώρα μας, αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πανδημία που έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα και τις βεβαιότητες. Χάρις στην πολύτιμη συμβολή της επιστήμης, η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε σύντομο χρονικό διάστημα σήμανε την αρχή του τέλους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το εμβόλιο είναι εδώ και είναι μεγάλη ανακούφιση για όλους μας.
Δεν είναι υπερβολή ότι η έναρξη των εμβολιασμών ήταν ίσως το πιο χαρμόσυνο νέο μιας πολύ δύσκολης χρονιάς. Η Πολιτεία ξεκίνησε το πρόγραμμα τον Ιανουάριο του 2021, με αργούς ρυθμούς, λόγω των όχι ιδιαίτερα επιτυχημένων χειρισμών της Κομισιόν. Αισίως, πανελλαδικά οι συνολικοί εμβολιασμοί είναι 7.041.432. Με μια δόση έχουν εμβολιαστεί 4.302.150 άτομα και 2.911.340 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Τώρα που βγαίνουμε από το τρίτο κύμα της πανδημίας και σταδιακά περιορίζεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, είναι η ώρα να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας.
Είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε την προσπάθεια υπέρ του εμβολιασμού – θεσμικοί παράγοντες και κοινωνία, με πρώτους εκείνους που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιό και βγήκαν νικητές και, περισσότερο από όλους, το υγειονομικό προσωπικό που έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει αγώνα στην πρώτη γραμμή.
Είναι η ώρα να δοθεί η μάχη για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ή δυνατόν όλοι. Όχι μόνο για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά γιατί έτσι αναλαμβάνει ο καθένας μας την ευθύνη που του αναλογεί για να προστατέψουμε εαυτούς και αλλήλους. Έχοντας εξασφαλίσει ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έρθουν περίπου 7 εκατομμύρια εμβόλια δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και εμβολιαζόμαστε.
Ειδικά στην περιοχή μας, τη Δράμα, θρηνήσαμε την απώλεια πολλών αγαπημένων συγγενών, φίλων, συμπολιτών και γειτόνων μας που νόσησαν. Άλλοι κέρδισαν και άλλοι, δυστυχώς πολλοί, έχασαν τη μάχη με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό.
Γι’ αυτό και προβληματίζει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι και στη Δράμα πολλοί αρνούνται τον εμβολιασμό, παρόλο που ο νομός μας συγκαταλέγεται στις πέντε περιφέρειες που υπάρχει μειωμένη προσέλευση πολιτών για εμβολιασμό και μεγάλη απόκλιση από τον πανελλαδικό μέσο όρο.
Στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας δεν καταφέραμε να αποφύγουμε λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες στους πολίτες για τον εμβολιασμό συνολικά. Την κρίσιμη ώρα τέτοιες αστοχίες δεν χρειάζονται και έχουν κόστος. Στοιχίζουν στην εμπιστοσύνη που χάνεται και στον χώρο που δημιουργείται για «ψεκασμένες θεωρίες», που δυστυχώς στηρίζονται και από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φλερτάρουν ανεύθυνα με τέτοιες συνωμοσιολογίες ελπίζοντας να διασωθούν πολιτικά.
Απέναντι όμως στην πανδημία δεν χωρούν στεγανά, μικρότητες και πολιτικές σκοπιμότητες.
Θα πρέπει όμως και η Πολιτεία να συμβάλει ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εμβολιασμών στον τόπο διαμονής σε άτομα μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν δυνατότητα να μετακινηθούν καθώς και σε όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες, δύσβατες και ορεινές περιοχές του νομού μας.
Σας καλώ λοιπόν να γίνουμε όλοι μέρος της κοινής προσπάθειας, ώστε να πάρουμε πάλι τις ζωές μας στα χέρια μας και να επιστρέψουμε το ταχύτερο στην κανονική μας ζωή. Το χρωστούμε σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σκληρή μάχη στην πρώτη γραμμή. Το χρωστούμε στον εαυτό μας, στους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο του οποίου είμαστε αναπόσπαστο μέρος. Κυρίως όμως, στους 413.000 νοσήσαντες και στους 12.300 που έχασαν αυτή τη μάχη.
Είμαι σίγουρη για τη θετική σας ανταπόκριση.
Ευχαριστώ θερμά.

Με εκτίμηση,
Χαρά Κεφαλίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!