– Στη Δράμα βρέθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς
– Παραβρέθηκε και στην κοπή πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας
Επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες στη Δράμα αλλά και συναντήσεις με φίλους της ΝΔ στη Δράμα είχε το Σάββατο ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας παρέστη και στην κοπή πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας επισκέψεων σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μακεδονία, συνοδευόμενος, κατά περίπτωση, από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις έδρες: της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών (Ε΄ ΜΚΔ), στη Δράμα, της 165 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (165 ΜΠΕΠ), στη Δράμα, του 518 Μηχανοποιημένου Τάγματος Πεζικού (518 Μ/Π ΤΠ), στο Νευροκόπι, του Τάγματος Εθνοφυλακής Δράμας (ΤΕΘ Δράμας) ενώ επισκέφθηκε και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο των επισκέψεων, ενημερώθηκε από τους Διοικητές της Ε΄ ΜΚΔ Αντισυνταγματάρχη Ηρακλή Κoσκερίδη, της 165 ΜΠΕΠ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Καραμπουτάκη, του 518 Μ/Π ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Τσιτάκη και του ΤΕΘ Δράμας Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Αθανασόπουλο, για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες των Μονάδων, και μίλησε στα εν υπηρεσία στελέχη, τους οπλίτες θητείας και εθνοφύλακες.
Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε, παρουσία του Βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη, Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου, Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη και Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη.
Απαντώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είπε ότι είναι ξεκάθαρο προς τους πάντες το αμέριστο ενδιαφέρον της Πολιτικής Ηγεσίας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναφορικά για τις σχέσεις μας με την Τουρκία την παρούσα περίοδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η επίσκεψη στις στρατιωτικές μονάδες είναι στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνω σε όλους τους σχηματισμούς της Βόρειας Ελλάδος. Ο τρίτος μου σταθμός είναι στη Δράμα. Ακολουθεί η Ξάνθη και τα Γρεβενά. Η σκέψη μας είναι με τον λαό της Τουρκίας ο οποίος υποφέρει». Για την ελληνική βοήθεια στους σιεσμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας ανέφερε: «Η θέληση να δείξουμε το μεγαλείο μας ως Έλληνες σε θέματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης είναι δεδομένο. Ό,τι μας έχει ζητηθεί, έχει παρασχεθεί μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μία πανελλαδική κινητοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα που αφορούν στην ανθρωπιστική και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια». Σχετικά με τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του τόνισε: «Τα στελέχη μας είναι πάντα σε εγρήγορση, αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους πάντες. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν υπολειπόμαστε των προσπαθειών που χρειάζονται για να βρισκόμαστε κοντά στις ένοπλες δυνάμεις. Το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα έρχεται να καταδείξει το πραγματικό ενδιαφέρον να διορθώσουμε αρρυθμίες και παθογένειες πάρα πολλών ετών. Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά σαφώς μπορούμε περισσότερα. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της, άρα το ζήτημα που αφορά τον πολλαπλασιαστή ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, που είναι τα στελέχη μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας». Παράλληλα σε σχέση με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής. Είμαι απλός στρατιώτης στη μεγάλη προσπάθεια ώστε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει αυτά που έχει ξεκινήσει. Νομίζω ότι είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάει προς όλους. Η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση για να μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί να την κρατήσει (τη χώρα) όρθια.
Ο κ. Χαρδαλιάς παρέστη και στην τελετή κοπής πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Νέας Δημοκρατίας, στην διάρκεια της οποίας το αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής του δοικητηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μπλούχος οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κυριαζίδης, Μαργαρίτης Τζίμας, Σταύρος Παπαδόπουλος, καθώς και δεκάδες ακόμη στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας.