Η Διατοπική Συνεργασία «Πάρκο Φιλίππων»

0
3052

Πού στοχεύει η συνεργασία και πώς θα ωφεληθεί η Δράμα

Τηλεδιάσκεψη διεξήχθη μεταξύ των τριών Αναπτυξιακών Καβάλας, Δράμας και Σερρών για την υλοποίηση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Πάρκο Φιλίππων» στα πλαίσια του CLLD LEADER. Το έργο αφορά την ενοποίηση, ερμηνεία, ανάδειξη φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων και απόδοση brand name για τις τενάγειες και παρατενάγειες περιοχές της πεδιάδας των Φιλίππων στους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Σκοπός είναι να επιτευχθεί η μετατροπή αυτού του αγρο-πολιτιστικού περιβάλλοντος μεγάλης ιστορικής και εθνικής σημασίας σε έναν προορισμό παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος επεσήμανε στα «Χ» ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υποβολή του τεχνικού δελτίου ώστε να προχωρήσει η υλοποίησή του. Στην κατεύθυνση αυτή έγινε συζήτηση με τους αρμοδίους από τις τρεις Αναπτυξιακές Εταιρείες για τον συντονισμό της όλης διαδικασίας.
Το έργο που είναι διατοπικό και διαπεριφερειακό, αφού εμπλέκονται δυο περιφέρειες, είναι εγκεκριμένο και προβλέπει τη διάθεση 260.000 ευρώ για την υλοποίησή του. Το σκεπτικό υλοποίησης αυτής της συνεργασίας είναι ότι είμαστε σε μια περιοχή που διαθέτει πλούσιο πολιτισμό και ιστορία, σε έναν γεωγραφικό χώρο που απλώνεται από τους Φιλίππους μέχρι την Αμφίπολη. Δυο σημεία που ενώνονται, η πεδιάδα του πάρκου των Φιλίππων και το πέρασμα της Αρχαίας Εγνατίας. Στόχος της συνεργασίας είναι να εξετάσει όλα αυτά τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του παρελθόντος της και να επιτύχει σύνδεση του παλιού με το νέο, με σκοπό να γίνει η περιοχή ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.
Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα σημερινά ηλεκτρονικά εργαλεία, θα γίνουν συναντήσεις και events, θα υπάρξει σχεδίαση και χαρτογράφηση περιπατητικού μονοπατιού και άλλα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση. Το έργο θα υποβληθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, παρόλο που αυτό μπορεί να γίνει και νωρίτερα καθότι είμαστε έτοιμοι» σημείωσε στα «Χ» ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος Leader, δηλαδή το αργότερο μέχρι 31.12.2023.
Με σκοπό την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, εργάζονται συστηματικά τα στελέχη των Αναπτυξιακών Εταιρειών και των τριών νομών από κοινού.
«Το συγκεκριμένο έργο έχει οφέλη για τον Νομό Δράμας, διότι εάν αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή των Φιλίππων κινηθούν προς την Αμφίπολη ή αντίστροφα, θα περάσουν και από τη Δράμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ