Rapid tests και σήμερα στο Διοικητήριο

0
2490

Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα ζητά να γίνονται τεστ στους εργαζομένους του δημοσίου σε εβδομαδιαία βάση

Θα συνεχιστούν και σήμερα τα rapid test που διεξάγονται σε εργαζόμενους στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και άλλων υπηρεσιών από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Δράμα.
Η εκτίμηση που εξέφρασε χθες μιλώντας στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ότι «θα γίνουν περίπου 70 rapid tests, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που γίνονται, στους εργαζόμενους των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ. Υπενθυμίζεται ότι στη δειγματοληψία που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας την προηγούμενη εβδομάδα σε 103 rapid tests που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα.
Στο μεταξύ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν και χθες τις τυχαίες δειγματοληψίες στο οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας, στην Κοινότητα Σιταγρών, στο πλαίσιο της δράσης drive through -δειγματοληψία από το αυτοκίνητο.
Την ίδια ώρα τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο ζητούν με επιστολή τους προς την κυβέρνηση, την διενέργεια μαζικών τεστ στους εργαζομένους που προσέρχονται για δια ζώσης εργασία μία φορά ανά εβδομάδα, προκειμένου να προβλεφθεί κίνδυνος εξάπλωσης του ιού και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου covid-19.
Την επιστολή υπογράφει και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Δράμα, κ. Γιώργος Σαλπιστής όπως και οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ από τον Έβρο, ο κ. Τσίρτσης Παναγιώτης από την Καβάλα ο κ. Ιωαννίδης Τάσος, από την Ξάνθη, ο κ. Ευστρατίος Χαράλαμπος και από την Ροδόπη ο κ. Κοσκερίδης Σάββας.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν στην επιστολή τους τα πέντε Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ από την Περιφέρεια ΑΜΘ:
«Παρόλο που οι συνάδελφοι τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά του ιού, ο καθημερινός αγώνας που δίνουν έχει σαν συνέπεια, κάποιοι εξ αυτών, να έχουν προσβληθεί δημιουργώντας επιπλέον κινδύνους, τόσο για τη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και την κοινωνία στην οποία ζούμε.
Με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή μας και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο, την προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υποβληθούν οι εργαζόμενοι σε Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικά όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό, σε test covid. Λόγω της αυξημένης διασποράς σε όλη την επικράτεια αλλά και των πολλών κρουσμάτων που έχουμε σε εργαζομένους του Δημόσιου Τομέα. Πιστεύουμε ότι κάθε υπηρεσία θα έπρεπε να μεριμνήσει για την διενέργεια των rapid test στο προσωπικό της.
Ασπαζόμαστε την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει διατίμηση στα test covid. έτσι ώστε, oι ανώτατες τιμές για τα rapid test να οριστούν στα 10 ευρώ και για τα μοριακά τεστ στα 40. Πιστεύουμε όμως ότι τα τεστ θα έπρεπε να συνταγογραφούνται και να είναι δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που δεν βρίσκονται στο σπίτι τους, αλλά συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους.
Τους τελευταίους μήνες ζούμε με φόβο, ανασφάλεια, και καχυποψία απέναντι σε κάθε πολίτη ή συνάδελφο που έρχεται σε επαφή μαζί μας.
Θεωρούμε Επιτακτική Ανάγκη να προβλεφθεί άμεσα η διενέργεια μαζικών τεστ στους εργαζομένους που προσέρχονται για δια ζώσης εργασία μία φορά ανά εβδομάδα, προκειμένου να προβλεφθεί έτι περαιτέρω ο κίνδυνος από τον ιό και να περιοριστεί η διασπορά του COVID-19.
Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων προέχει πέρα από κάθε κόστος, ώστε να διασφαλίζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η δημόσια υγεία και η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.
Πιστοί στο καθήκον μας εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας, όμως και εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να μας προσφέρετε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.
Πιστεύουμε στην άμεση ανταπόκριση σας δίνοντας άμεση λύση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ