Προχωρούν μέσω leader 53 ιδιωτικές επενδύσεις στη Δράμα

0
3358

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Στόχος μας να ενταχθούν για χρηματοδότηση όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις»

Σε διάστημα μόλις 7 ημερών απεστάλησαν στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας τα απαραίτητα δικαιολογητικά των 67 φορέων που είναι δικαιούχοι των 53 θετικά αξιολογημένων πράξεων από την 1η πρόσκληση για τα ιδιωτικά έργα του CLLD LEADER στον Νομό Δράμας, όπως έκανε γνωστό η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας.
«Ελπίζουμε και το ζητήσαμε να ενταχθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις. Προς το παρόν έχουμε την ένταξη 53 προτάσεων (48 επενδυτικές προτάσεις και 5 συνεργατικά σχήματα) με συνολική δημόσια δαπάνη 6,6 εκατ. ευρώ» επεσήμανε στα «Χ» ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλης Χατζόπουλος, ενώ υπενθύμισε ότι είχαν υποβληθεί 87 προτάσεις και από αυτές ήταν θετικά αξιολογημένες οι 76.
Εκ νέου τέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο χθες το μεσημέρι σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο το θέμα της εξασφάλισης πρόσθετης χρηματοδότησης με επιπλέον 2,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιπες 13 ή 14 θετικά αξιολογημένες προτάσεις που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη.
Όπως έγινε γνωστό από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου εντάχθηκαν οι πρώτες 53 πράξεις (ιδιωτικές επενδύσεις) για την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δράμας. Οι πόροι για τις ιδιωτικές επενδύσεις του προγράμματος Leader που αφορούν τον Νομό Δράμας υπερδιπλασιάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020, με αποτέλεσμα οι 19 επενδύσεις που αρχικά ήταν παραδεκτές για χρηματοδότηση να φθάσουν τελικά τις 53 και να δοθεί στην Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. η δυνατότητα χρήσης προγραμματικής υπερδέσμευσης Δημόσιας Δαπάνης επιπλέον 3.536.910 ευρώ.
Αυτή τη στιγμή, ο συνολικός προϋπολογισμός των 53 επενδύσεων που εντάχθηκαν μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ.
Στις 53 πράξεις που έχουν πλέον ενταχθεί για χρηματοδότηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προτάσεις εκσυγχρονισμού υφιστάμενης μονάδας και ενίσχυση του εξοπλισμού αθλητικού πάρκου, προτάσεις εκσυγχρονισμού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων, προτάσεις επιχειρήσεων για τη δημιουργία ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, ίδρυση νέας μονάδας παραγωγής χάρτινων προϊόντων μαζικής εστίασης, προτάσεις για εκσυγχρονισμό οινοποιείων, προτάσεις για ίδρυση μονάδων παραγωγής αλλαντικών, εκσυγχρονισμό συσκευαστηρίων πατάτας, δημιουργία μονάδας παραγωγής ζωοτροφών, ίδρυση μικροβιολογικών εργαστηρίων κτλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ