«Η Διονυσιακή λατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας στο διάβα των αιώνων»

0
2082

Ο καιρός δεν περιορίζει τις δράσεις του Marble Peak
Την Κυριακή 17/10 η κ. Πουλιούδη, Αν. Προϊστ. Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας θα κάνει ομιλία

Ο καιρός δεν περιορίζει τις δράσεις του Marble Peak. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, οι καλλιτέχνες δεν σταματούν το έργο τους και βρίσκονται καθημερινά στον προαύλειο χώρο του πρώην Επαρχείου, από τις 10:00 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ. και σμιλεύουν τα έργα τους. Επιπλέον, αυτήν την εβδομάδα φιλοξενήθηκε στον χώρο του συμποσίου το 1ο Νηπιαγωγείο Κάτω Νευροκοπίου και οι μαθητές γνώρισαν τους καλλιτέχνες και την τέχνη της μαρμαρογλυπτικής ενώ στη συνέχεια έγιναν οι ίδιοι γλύπτες και δημιουργήσαν τα δικά τους έργα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η είσοδος στο συμπόσιο γλυπτικής είναι ελεύθερη προς όλους και οι ώρες υποδοχής είναι 10:00 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ. καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.
Το Marble Peak ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου, εκτός του συμποσίου μαρμαρογλυπτικής και του εκπαιδευτικού προγράμματος, εμπεριέχει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών σε διαφορετικές θεματικές πάνω στο μάρμαρο.
Η δεύτερη ομιλία του παράλληλου προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 2:00, στο Αμφιθέατρο του Ν. Δημαρχείου του Δήμου Κ. Νευροκοπίου. Καλεσμένη ομιλήτρια είναι η κα. Βασιλική Π. Πουλιούδη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας με την άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο: «Η Διονυσιακή λατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας στο διάβα των αιώνων». Η είσοδος είναι ανοιχτή προς όλους και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τη διασποράς του covid-19.

Η διοργάνωση Marble Peak πραγματοποιείται από τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Emphasis, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης και την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας. Με την οικονομικήì υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμούì και Αθλητισμούì και την αιγίδα του Ελληνικούì Οργανισμούì Τουρισμούì.

Λόγω των μέτρων για τον covid-19, η είσοδος στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου Κ. Νευροκοπίου θα γίνεται με, α) Πιστοποιητικό Εμβολιασμού (με το πέρας 14 ημερών από την ολοκλήρωση) β) Πιστοποιητικό Νόσησης που εκδίδεται τριάντα ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες μετά από αυτόν. γ) Rapid test, (για τους ανεμβολίαστους) το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ