Μάιος 1998: Για πρώτη φορά η Δόξα στη Γ’ εθνική

0
2701
Ο αθλητικός τύπος εκείνης της εποχής

Τη στήλη επιμελείται ο Θόδωρος Μπουδακίδης

Μετά από 23 χρόνια, η Δόξα δυστυχώς επιστρέφει «αναγκαστικά» στη Γ’ εθνική κατηγορία. Τότε οι Μαυραετοί έπεσαν λόγω βαθμολογίας, τώρα η κακή διαχείριση και τα χρέη των εκάστοτε διοικήσεων έφεραν την ιστορική ομάδα στη Γ’ εθνική.
Τότε, ο τελευταίος αγώνας της Δόξας πριν από τον υποβιβασμό ήταν στις 7 Ιουνίου 1998 στη Λειβαδιά, ο οποίος έληξε με νίκη (2-1) της τοπικής ομάδας, ενώ προπονητής (τις δύο τελευταίες αγωνιστικές) ήταν ο Σταύρος Τσοκακτσίδης.
Είχαν συμπληρωθεί 80 χρόνια ζωής (1918-1998), και αντί η Δόξα να το γιορτάσει, βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ εθνική.
Μετά από αυτό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιτσόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλομετόχου Γ. Χαραλαμπίδη. Βέβαια, και τότε η Δόξα είχε αρκετά χρέη και έπρεπε να γίνει κάποια ρύθμιση, για να πάρει η ομάδα φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, προκειμένου να κάνει μεταγραφές, αφού μετά τον υποβιβασμό έμειναν ελεύθεροι τουλάχιστον 7-8 παίκτες.
Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

Υ.Γ.: Προπονητής την περίοδο 1998 (εκτός από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές) ήταν ο Μιχάλης Φιλίππου. Τώρα προπονητής αναλαμβάνει ο υιός του, Σπύρος Φιλίππου. Καλή επιτυχία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ