Η Δράμα στις περιοχές SOS για την επέλαση του χιονιά

0
3333

“Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ “

Μετά από μια πρόσκαιρη ηλιοφάνεια παρόλα αυτά με χαμηλές θερμοκρασίες που είχαμε την Τετάρτη στην Δράμα οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ισχυρή επιδείνωση του καιρού από σήμερα Πέμπτη όχι μόνο στην Δράμα αλλά και σε επίπεδο ελληνικής επικράτειας χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτά τα φαινόμενα ως «Πολικό Εξπρές» το οποίο θα καταφτάσει στη χώρα μας και σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της.

Η Δράμα περιλαμβάνεται πάντα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις και συγκεκριμένα του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου στις περιοχές όπου θα υπάρξουν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο γνωστός μετεωρολόγος προτρέπει τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και του χιονιά.
Στον χάρτη που έδωσε στην δημοσιότητα διακρίνονται οι περιοχές χιονοπτώσεων κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής. Από τον χάρτη γίνεται αντιληπτό ότι από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη) θα χιονίζει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινά τμήματα…
Όπως σημειώνει μάλιστα ο κ. Γιάννης Καλλιάνος, ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες.

Οι περιοχές SOS
Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς :
Σερρών, Δράμας, Ροδόπης, Έβρου, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές), Πιερίας, Ημαθίας
Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρίας (από τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως τονίζει, ότι πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους νομούς που προαναφέρθηκαν.
Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές.
Επιπλέον ο κ. Γιάννης Καλιάνος αναφέρει ότι, “Απο την Πέμπτη το «Πολικό Εξπρές» θα καταφτάσει στη χώρα μας και σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι στιγμές που θα βιώσουν αρκετοί από τους κατοίκους της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι σχεδόν ιστορικές. Μόλις ξαστερώνει στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα γράφει -17 βαθμούς Κελσίου (!)
Από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Το αίτιο θα είναι οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα “σαρώσουν” ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Από την Πέμπτη κιόλας οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πολύ πυκνές κυρίως σε περιοχές της βορειοανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Και εννοείται ότι στις περισσότερες περιοχές από αυτά τα διαμερίσματα θα χιονίζει έως και τα πεδινά – παραθαλάσσια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των οδηγών και ασφαλώς μετά από κάποια στιγμή θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα που διαθέτουν αλυσίδες.
Μετά την Πέμπτη και ειδικά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής το ψύχος θα είναι έντονο σχεδόν σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε πολλά από τα νησιά των Επτανήσων αλλά και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Προφανώς και οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κατρακυλήσουν πολύ κάτω από το μηδέν. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, από την Παρασκευή και μετά, θα υπάρξουν ορεινές περιοχές που η ελάχιστη θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους -17 βαθμούς κελσίου…”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ