Η Δράμα στον αστερισμό της λογοτεχνίας

Άρχισε το Σάββατο η 26η Γιορτή Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας

0
4105

Με την συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας αλλά και μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και αυτές τις ημέρες συνηθίζουν να επιστρέφουν στην Δράμα κάνοντας χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας άνοιξε το Σάββατο τις πύλες της η 26η Γιορτή Βιβλίου που συνδιοργανώνεται από τους βιβλιοπώλες της Δράμας, τον Δήμο Δράμας και την ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν ενεργά και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και τεχνών Δράμας όπως και ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό “Αλκυόνη”.

Η 26η Γιορτή Βιβλίου που κατάφερε να ξεπεράσει ορισμένα εμπόδια που παρουσιάστηκαν πριν την φετινή της έναρξη φιλοξενεί πέντε περίπτερα με αντίστοιχα βιβλιοπωλεία της πόλης, αν και αρχικά επρόκειτο ο αριθμός των εκθετών να είναι μεγαλύτερος. Τα εκθετήρια των βιβλιοπωλών φιλοξενούν εκατοντάδες τίτλους βιβλίων από τον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας, των αστυνομικών μυθιστορημάτων, των εκπαιδευτικών βιβλίων και όχι μόνο.
Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση που γίνεται από τους βιβλιοπώλες της Δράμας και διεξάγεται φέτος για 26η χρονιά. Πρόκειται για μια διοργάνωση που οι αναγνώστες περιμένουν κάθε χρόνο σημείωσε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Νίκος Αϊνατζόγλου βιβλιοπώλης. Ο ίδιος σημείωσε ότι παραλίγο η φετινή διοργάνωση δεν θα πραγματοποιούνταν ωστόσο οι εκθέτες αναμένουν καιρού επιτρέποντος να πραγματοποιηθεί και φέτος με επιτυχία καθώς πέρα από τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων περιλαμβάνει και ένα σημαντικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Η έκθεση πέραν των άλλων δίνει την ευκαιρία στους βιβλιόφιλους να ανακαλύψουν συγκεντρωμένους χιλιάδες τίτλους βιβλίων και να αποκτήσουν ένα μοναδικό σύντροφο για το καλοκαίρι, που δεν απαιτεί ούτε φόρτιση ούτε ειδική μέριμνα και επιπλέον δεν γίνεται βάρος στις διακοπές τους.
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουλίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/7/2019.
Η Αλκυόνη διαβάζει Αίσωπο, ώρα 19:30.
Ζωγραφικη προσώπου κατασκευή παραμυθιού ζωγραφιές με πλανήτες και αστερισμούς μουσική με πιάνο δαπέδου για όλα τα παιδιά, 3-11 ετών Σύλλογος Αλκυόνη Ν Δράμας

ΤΡΙΤΗ 16/7/2019,
“Ξενάγηση” στο ΝΟΥΑΡ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ. ώρα 21:00.
“Ξενάγηση” στο Νουάρ Μυθιστόρημα με τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Χρήστο Σπυρόπουλο

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7/2019
Αφιέρωμα στον κύριο Γιώργο Μυλωνά, ώρα 21:00.
Ο ζωγράφος – συγγραφέας, Γιώργος Μυλωνάς μας διαβάζει ανέκδοτα κείμενα από τις συλλογές του. Μας χαρίζει συλλεκτικά χειροποίητα δώρα με την υπογραφή του

ΠΕΜΠΤΗ 18/7/2019
Αφιέρωμα στην Ποίηση του ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, ώρα 21:00
Αφιέρωμα στην ποίηση του Νίκου Κωνσταντινίδη με τους ποιητές της Δράμας: Ιωάννα Αθανασιάδου, Αλέξανδρο Αραμπατζή, Σπύρος Γαλήνης, Γιώργος Κασαπίδης, Δημήτρη Μανθόπουλο, Πολύνα Μπανά, Χρήστο Σπυρόπουλο, Κυριάκο Συφιλτζόγλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/7/2019, ώρα 19:00.
Παρουσίαση παιδικού βιβλίου ‘’Ο ΤΡΕΛΟΣ’’
Διαδραστική παρουσίαση παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Κωνσταντίνου Βλαστάρη, εκδόσεις Πατάκη, 4-11 ετών
Πρώτα βήματα στο σκάκι, ώρα 20:30
Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα μαθήματα σκάκι μαζί με τον Βαγγέλη Ιωσηφίδη, 4-11 ετών

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7/2019
Αφήγηση παραμυθιού, στα αγγλικά και στα ελληνικά, ώρα 19:30
Αφήγηση παραμυθιού από την συγγραφέα, ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΕΛΙΔΟΥ, 5-14 ετών

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/7/2019
ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ
21:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ