Περισσότερες ευθύνες με λιγότερο προσωπικό

30 Δραμινοί αστυνομικοί από το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου μετακινούνται στην Αθήνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας καλείται να συμπληρώσει το κενό

0
2400

Περίπου 30 αστυνομικοί, δραμινοί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που διατέθηκαν προσωρινά για την φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου στο Παρανέστι επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους, κατά κύριο λόγο στην Αθήνα σε εφαρμογή των αποφάσεων της νέας διοίκησης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είχαν μεταφερθεί για ορισμένο χρόνο στο Προαναχωρησιακό Κέντρο του Παρανεστίου και κάποια στιγμή επρόκειτο να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

Το ζήτημα που προκύπτει πρωτίστως όμως, αφορά την κάλυψη των αναγκών που εξυπηρετούσαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο. Οι ανάγκες αυτές θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από το έμψυχο δυναμικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, κάτι που πιθανώς σημαίνει περισσότερες υπηρεσίες στην φύλαξη και τις σκοπιές του κέντρου, ωστόσο από την άλλη πλευρά αναπόφευκτα οδηγεί και σε απασχόληση του προσωπικού σε υπηρεσία πέραν του βασικού ρόλου των στελεχών της ΑΔ Δράμας, που είναι η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών.
Οι 30 περίπου αστυνομικοί που αναχωρούν για τις υπηρεσίες όπου βρίσκονται οι οργανικές τους θέσεις είναι μέρος των περίπου 322 στελεχών της ΕΛΑΣ που μετακινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο λεκανοπέδιο Αττικής για την ενίσχυση του έργου της αστυνόμευσης στην Αθήνα.
Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος επεσήμανε σε δήλωσή του για το ίδιο θέμα ότι: “Η επικοινωνιακού χαρακτήρα πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. κ. Μ. Χρυσοχοΐδη δείχνει ήδη τα όριά της. Ο πρόχειρος σχεδιασμός της δημιούργησε τα πρώτα προβλήματα. Η μαζική μεταφορά περίπου 30 ατόμων από το προσωπικό του Π.Κ. Παρανεστίου στην Αθήνα για τις ανάγκες της επιχείρησης “νόμος & τάξη” και η αναγκαστική κάλυψη των αναγκών φύλαξης από το προσωπικό της Α.Δ. Δράμας διαλύει ουσιαστικά τη δομή της υπηρεσίας, εξουθενώνει το προσωπικό με συνεχείς υπηρεσίες και ακυρώνει οποιονδήποτε σχεδιασμό της προσωπικής και οικογενειακής του ζωής. Καλείται ο κ. Υπουργός να αντιληφθεί τις συνέπειες για το επίπεδο ασφαλείας που θα παρέχει στους πολίτες της Δράμας και να μεριμνήσει, έστω και τώρα για την αποκατάσταση της ηρεμίας στην Α.Δ.Δράμας”.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τους 322 αστυνομικούς που μετακινούνται στην πρωτεύουσα οι 181 μεταφέρονται στην Ασφάλεια Αττικής, οι 48 στα ΜΑΤ και ΥΜΕΤ και 93 στην Αμεση Δράση και την ομάδα ΔΙΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ