Η Δράμα τιμά τον υπεραθλητή της Μάριο Γιαννάκου

0
2903

– Εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του διοργανώνει την Παρασκευή η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
– «Θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία που έζησε πατώντας την υψηλότερη κορυφή του κόσμου» ανέφερε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας


 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και η Περιφέρεια ΑΜΘ, θέλοντας να επιβραβεύσουν ηθικά τον Δραμινό υπεραθλητή υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκου θα διοργανώσει την προσεχή Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου μια εκδήλωση τιμής στο πρόσωπό του.
Όπως τόνισε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο ίδιος ο αθλητής. «Θα μοιραστεί μαζί μας με βιωματικό τρόπο, μέσα και από παρουσίαση που θα μας κάνει, την εμπειρία που έζησε πατώντας την υψηλότερη κορυφή του κόσμου και όλα όσα διαδραματίστηκαν αυτούς τους δυο μήνες που χρειάστηκαν για το νέο του αυτό επίτευγμα, μετά τον αγώνα 250 χιλιομέτρων στην έρημο, τον αγώνα των 170 χιλιομέτρων στην Ανταρκτική και τόσα άλλα που έχει καταφέρει κατά καιρούς αυτός ο σπουδαίος Έλληνας υπεραθλητής υπαραποστάσεων. Στην αρχαία Ελλάδα έριχναν τα τείχη να υποδεχτούν τους ήρωές τους. Εμείς καλούμε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να έρθουν την Παρασκευή εδώ στο διοικητήριο, να δουν από κοντά τον Μάριο και να μοιραστούμε μαζί αυτή την μοναδική του εμπειρία. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτόν τον σπουδαίο συμπολίτη μας» τόνισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Στις 19 Μαΐου του 2023 ο Δραμινός Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ στέλνοντας σε όλους το μήνυμα «όταν έχουμε βαθιά μέσα μας πίστη, πάντα τα καταφέρνουμε». Η αποστολή του ήταν δύσκολη και διήρκεσε δυο μήνες αλλά τελικά κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ κρατώντας την ελληνική σημαία σε ύψος 8.848 μέτρα, χωρίς να καταβληθεί από τις πολλές αντιξοότητες του εγχειρήματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι το γεγονός ότι ύψωσε την ελληνική σημαία στην μεγαλύτερη κορυφή της υφηλίου ήταν μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του.
Μάλιστα και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκινημένος από το εγχείρημα του Μάριου Γιαννάκου είχε δηλώσει: «Η ελληνική σημαία, το ΓΕΕΘΑ και η ΔΕΠ (Διοίκηση Ειδικού Πολέμου) στη σκεπή του κόσμου. Στην πιο ψηλή κορυφή του Έβερεστ. Μάριε Συγχαρητήρια. Ψηλά οι Σημαίες. Μαζί σου. Ο Τολμών Νικά!!» Τον Φεβρουάριο του 2023 ο ΑΓΕΕΘΑ συναντήθηκε στο ΓΕΕΘΑ με τον αθλητή υπεραποστάσεων και καταδρομέα Μάριο Γιαννάκου, ο οποίος κατέχει ρεκόρ και μεγάλες νίκες στους πιο απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. Συζητήσανε για την περίοδο που υπηρέτησε στην Ε΄ Μοίρα Καταδρομών και διακρίθηκε για τις επιδόσεις του κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του. Αφού τον συνεχάρη για τις μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες του, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθειά του να κατακτήσει το Έβερεστ και του δώρισε τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ, για να τα καρφώσει μαζί με την Ελληνική Σημαία στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Κάτι που τελικώς έγινε με επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!