Ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος για τη διαμόρφωση της περιμετρικής του Κορυλόβου

0
1578

Σε προσωρινό ανάδοχο για το έργο της κατασκευής του έργου διαμόρφωσης της περιμετρικής οδού του Κορυλόβου κατέληξε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας η οποία σε συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού και αποδέχθηκε την προσφορά της εταιρείας «ALPHADELTA CONSTRUCTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Η εταιρεία υπέβαλε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, συνολικής δαπάνης 2.944.070,36 € (με αναθεώρηση και χωρίς Φ.Π.Α), με ποσοστό έκπτωσης 18,73%. Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ήταν 3.606.451,61 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Στον διαγωνισμό για το έργο υπήρξαν συνολικά πέντε υποψήφιες εταιρείες.
H μελέτη για το έργο της διαμόρφωσης της περιμετρικής δημοτικής οδού του Κορυλόβου, που είναι δωρεά της εταιρείας Raycap παραλείφθηκε τον Απρίλιο του 2021. Πρόκειται για υποέργο που μαζί με τα έργα αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Δράμας ανήκουν σε ένα συνολικότερο έργο υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση – εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», που είχε προϋπολογισμό 10.374.361,99 ευρώ και τελικώς εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.
H «Διαμόρφωση περιμετρικής δημοτικής οδού Κορυλόβου» θα υλοποιηθεί στην περιμετρική δημοτική οδό πλησίον του περιαστικού Δάσους του Κορυλόβου και θα περιλαμβάνει την προτεινόμενη διαμόρφωση που αφορά τη δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς. Πιο αναλυτικά προτείνονται: πεζόδρομοι, ποδηλατοδρόμος, jogging trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του υποέργου ήταν σε 4.472.000€ με Φ.Π.Α.
Η δε «Κατασκευή κερκίδων και αίθουσας προθέρμανσης του Δημοτικού Σταδίου «Αλέκος Φρούσιος» (πρώην Εθνικό) Δράμας» περιλαμβάνει την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων κερκίδων, χώρους αποδυτηρίων με πρόβλεψη και για ΑΜΕΑ και βοηθητικούς χώρους όπως ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο, χώρο ελέγχου Doping, χώρους δημοσιογραφικών θεωρείων και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία τους. Επίσης περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, κυρίως προς την οδό Λούρου απ’ όπου και θα υπάρχουν οι κύριες είσοδοι των εγκαταστάσεων, καθώς και η καθαίρεση των υφιστάμενων κερκίδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου υποέργου ήταν 5.871.400,00€ με Φ.Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!