Πάει για 5η θητεία με ποσοστό 95,92%

0
577

– Συντριπτική νίκη της παράταξης «Συνδικαλιστική Ενότητα» στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Δράμας
– Γ. Σαβρίδης στα «Χ»: «Ως διοίκηση έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλά. Δεν κάναμε πουθενά πίσω»


 

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Δράμας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Στις εκλογές συμμετείχαν 49 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των 25 Σωματείων-μελών της δύναμης του ΕΥΚ. Στις εκλογές συμμετείχαν οι παρατάξεις: Συνδικαλιστική Ενότητα που έλαβε 47 ψήφους, ποσοστό 95,92% και εκλεγεί 13 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και Ταξική Αγωνιστική Ενότητα, που έλαβε 2 ψήφους, ποσοστό 4,08% και δεν εκλεγεί κανέναν. Η νεοεκλεγείσα διοίκηση εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά και θα γίνει η κατανομή των αξιωμάτων μεταξύ των μελών.
Τις 13 έδρες του νέου ΔΣ του ΕΥΚ Δράμας καταλαμβάνουν οι: Σαβρίδης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Παντελής, Ιωαννίδης Δημήτριος, Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος, Γκούμας Κωνσταντίνος, Καραγιαννίδης Χαράλαμπος, Τσιλεπώνη Ευρώπη, Γεωργιάδης Κωνσταντίνος, Γεωργουλά Βασιλική, Ιορδανίδης Λεωνίδας, Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Τόσιος Βασίλειος και Τσακαλίδου Βαρβάρα. Για την ΕΕ εκλέχθηκαν οι: Σερταρίδη Αθηνά, Παπουτσή Ελένη και Μουστάκας Νικόλαος.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο επικεφαλής της παράταξης «Συνδικαλιστική Ενότητα» κ. Γιώργος Σαβρίδης, που θα είναι με βεβαιότητα και εκ νέου πρόεδρος της διοίκησης του ΕΥΚ Δράμας, για πέμπτη συνεχή θητεία, τόνισε ότι ο ίδιος που είναι και ο πλειοψηφών στις εκλογές θα καλέσει τους εκλεγμένους του νέου ΔΣ προκειμένου να συγκροτηθεί το προεδρείο, που θα έχει θητεία τρία χρόνια.
Η πέμπτη συνεχής νίκη της παράταξης «Συνδικαλιστική Ενότητα» δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη των εργασιακών σωματείων του Εργατικού Κέντρου τόσο στην παράταξη όσο και στο πρόσωπο του κ. Σαβρίδη που έχει διανύσει ήδη 12 χρόνια στην προεδρεία του ΕΥΚ Δράμας. «Οι αντιπρόσωποι των σωματείων και ο κόσμος της εργασίας έχουν εκτιμήσει τους αγώνες που έχει κάνει η «Συνδικαλιστική Ενότητα» και εγώ προσωπικά. Νομίζω ότι αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά στις εκλογές δεν συναντά κανείς στο συνδικαλιστικό κίνημα και αυτό μας τιμά σαν παράταξη που εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρισκόμαστε στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Θέλω να πω ότι εμείς σαν διοίκηση έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλά. Δεν κάναμε πουθενά πίσω. Θα είμαστε πάντα στο πλάι των εργαζομένων για να λύνουμε τα προβλήματα και να μην αφήνουμε τους εργοδότες να εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη».
Όπως είπε ο κ. Σαβρίδης η πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης παραμένει να λυθεί το πρόβλημα με τα εργατικά δυστυχήματα που γίνονται στο Νομό της Δράμας, τα οποία είναι πάρα πολλά. «Τόσο η προηγούμενη διοίκηση πάλεψε για αυτό. Οι έμπειροι συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Δράμας θα παλέψουν και θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στη λύση του. Έχουν καταλάβει όλοι ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στους εργασιακούς χώρους στο Νομό Δράμας και βέβαια στα λατομεία. Οι συνεργασίες που κάναμε, για να λύσουμε το πρόβλημα, όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά, νομίζω ότι δεν αφήνουν περιθώρια στην κυβέρνηση και στους εργοδότες να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Το λέμε εδώ και χρόνια ότι θα πρέπει να λειτουργήσει στη Δράμα αυτοτελές γραφείο της επιθεώρησης Μεταλλείων. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί άμεσα αν θέλει η όποια κυβέρνηση. Μιλάμε για ένα αίτημα δίκαιο. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» τόνισε ο κ. Σαβρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!