Η Δράμα υποδέχεται την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας

0
3218

Σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η έλευση της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας όπου και θα παραμείνει έως το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο ναός, θα είναι ανοιχτός από την Πέμπτη 20 έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, από τις 6 το πρωί έως αργά το βράδυ προκειμένου να μπορούν να προσκυνήσουν οι πιστοί της περιοχής μας.
Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης θα γίνει στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία Ελευθερίας.
Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών όπως ανακοίνωσε η ΙΜ Δράμας έχει ως εξής:
Tην Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και μετάβαση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα ακολουθήσει Δοξολογία. Στις 8 το βράδυ θα τελεστεί ο Εσπερινός και Παράκλησις και από τις 22.00 έως τις 00.30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει Παράκληση και στις 9 το βράδυ Αγρυπνία.
Το Σάββατο, 22 του μηνός θα τελεστεί στις 7 το πρωί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση, ενώ στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή, 23 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στις 10:30 έως τις 11:00 θα γίνει λιτάνευση της Τιμίας Ζώνης. Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι θα γίνει παράκληση και αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης.
Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας, είναι χριστιανικό προσκύνημα που φυλάσσεται στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους μέσα σε ασημένια θήκη η οποία αποτελείται από τρία μέρη.
Σύμφωνα με τη παράδοση αφιερώθηκε στη Μονή, το έτος 1101 από το Λάζαρο της Σερβίας. Σύμφωνα επίσης με την παράδοση, την Τίμια Ζώνη παρέδωσε η Παναγία στον Απόστολο Θωμά αμέσως μετά την κοίμησή της και στη συνέχεια την ανάληψή της. Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου θεωρείται πλέον πανίερο προσκύνημα καθώς είναι το μόνο προσωπικό αντικείμενο της Παναγίας το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι η απόφαση του εορτασμού της Αγίας Ζώνης στις 31 Αυγούστου αποδίδεται στον Αυτοκράτορα Μανουήλ Α’ τον Κομνηνό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ