«Η Ελλάδα μπορεί να ξαναχαμογελάσει»

0
3352

Επίσκεψη στελεχών του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα

Στο πλαίσιο περιοδειών σε όλη την Ελλάδα, που έχουν ξεκινήσει στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε χθες τη Δράμα κλιμάκιο στελεχών του Κινήματος με επικεφαλής τον Βουλευτή και Ακαδημαϊκό Γιάννη Μανιάτη, καθώς και τους Μόσχο Κορασίδη (μέλος της Κ.Ε.) και Σπύρο Καρανικόλα (Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου). Το κλιμάκιο συνοδευόταν από την βουλευτή κ. Χαρά Κεφαλίδου.
Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκαν στον καθιερωμένο Αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας για να ευχηθούν με τη σειρά τους στους μαθητές «Καλή Σχολική Χρονιά».Ακολούθως επισκέφθηκαν τοπικές επιχειρήσεις και περιόδευσαν στην αγορά τη πόλης και συζήτησαν με πολίτες.
Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γιάννης Μανιάτης επανέλαβε την διαπίστωση της Φ. Γεννηματά ότι η χώρα ζεί την μεγάλη της ιστορική αντίφαση… “Από την μία πλευρά μία κοινωνία που μετά από 8 χρόνια μνημονίων προσπάθησε και πάλεψε να βγει στους ωκεανούς των αγορών και η αντίφαση είναι ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα (η οποία έφερε το τρίτο μνημόνιο) δυστυχώς δεν μπορεί να βγάλει αυτή την θηλιά από τον λαιμό της”.
Το ΚΙΝΑΛ πιστεύει βαθιά ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναχαμογελάσει.
Ο κ. Γιάννης Μανιάτης είπε επίσης ότι “Έχουμε ένα πολύ σοβαρό παραγωγικό δυναμικό που μπορεί να δημιουργήσει νέο μοντέλο ανάπτυξης και θέσεις εργασίας και από την άλλη μια κυβέρνηση που κάνει ότι περνά από το χέρι της για να κρατήσει τους πολίτες στην μιζέρια και στην παραίτηση. Ταυτόχρονα προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις και μελλοντικές ψήφους δίνοντας ελάχιστα από τα πολλά που έχει πάρει από τους εργαζόμενους τους αγρότες, τους συνταξιούχους και την μικρομεσαία τάξη”. Σχετικά με το “Μακεδονικό” θέμα είπε ότι είναι ένα ακόμη δείγμα της προχειρότητας, του τυχοδιωκτισμού και του διχαστικού κλίματος με το οποίο αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και ένα θέμα στο οποίο θα μπορούσαμε να είμαστε ενωμένοι. Επεδίωξε ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιήσει το “Μακεδονικό” ως μια ακόμη αφορμή προκειμένου να διχάσει τον ελληνικό λαό και αυτό γύρισε μπούμεραγκ σε βάρος του αλλά το χειρότερο είναι ότι γύρισε και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και της Μακεδονίας. Ευθέως τοποθετηθήκαμε από την αρχή κατά αυτής της συμφωνίας…”. Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι κίνημα της συνεννόησης και πιστεύει βαθιά ότι η Ελλάδα μπορεί να ξαναχαμογελάσει. Είπε επίσης ότι “πρέπει και μπορεί ο ρυθμός ανάπτυξης να φθάσει στο 4%. και ο μόνος που δεν το θέλει είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου που κυβερνά την χώρα. Στις Εθνικές εκλογές θα ζητήσουμε καθαρή εντολή για να είμαστε ο προοδευτικός πόλος και η εναλλακτική κυβερνητική λύση για να υπάρξει ισορροπία κυβερνησιμότητα και προοδευτική κατεύθυνση…”.

Δεν χρειάζεται άλλος διχασμός και άλλη πόλωση
Η δραμινή βουλευτής κ. Χαρά Κεφαλίδου επεσήμανε χθες μεταξύ άλλων ότι “…Το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η χώρα έχει ανάγκη από την παρουσία και την σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ο δικός μας χώρος. Η επιστροφή στην κανονικότητα θέλει συναινέσεις και συνεννόηση. Θέλει τη δυνατότητα να ενώσουμε δυνάμεις. Δεν χρειάζεται άλλος διχασμός και άλλη πόλωση. Ας αναλογιστεί ο καθένας τι πάει μπροστά την χώρα και τι μπορεί να μας δώσει την κινητήριο δύναμη για να κάνουμε την υπέρβαση… Στη Δράμα βιώνουμε τα χαμηλότερα ποσοστά υπογεννητικότητας στην περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτά τα μεγάλα θέματα πρέπει να μας προβληματίσουν…”

Πληρώνουμε την ματαιοδοξία κάποιων να περάσουν στην πολιτική ιστορία ως διατελέσαντες πρωθυπουργοί
Ο κ. Σπύρος Καρανικόλας είπε ότι “Είναι πολιτική αναγκαιότητα η άμεση προσφυγή στις εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει το μοναδικό γεγονός να βρίσκεται σήμερα η χώρα εκτός αγορών αλλά και εκτός της κοινής χρηματοδότησης. Το χειρότερο είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα για τα επόμενα χρόνια στις οποίες συγκαταλέγονται οι περικοπές στις συντάξεις, η μείωση του αφορολόγητου και η πολύ σκληρή επιτροπεία και τα σκληρά μέτρα λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022 αλλά και μέχρι το 2060.
Η χώρα για να ανακτήσει την αναπτυξιακή δυναμική της χρειάζεται πρωτίστως μία άλλη κυβέρνηση. Δεν εννοούμε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η ΝΔ. Χρειάζεται μία κυβέρνηση ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αποδοχής από τον ελληνικό λαό ώστε να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία. Εκλογές εδώ και τώρα γιατί μετά την εθνική καταστροφή στο Μάτι ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι είναι και επικίνδυνος. Ζητούμε εκλογές και ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό ώστε το Κίνημα Αλλαγής να αποτελέσει ρυθμιστή και παράγοντα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα για να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση… Δυστυχώς σήμερα πληρώνουμε την ματαιοδοξία κάποιων να περάσουν στην πολιτική ιστορία της χώρας ως διατελέσαντες πρωθυπουργοί …”
Σε ερώτημα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για τις μετεκλογικές συνεργασίες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής ο κ. Γιάννης Μανιάτης τόνισε “με βάση τα σημερινά δεδομένα η Φ. Γεννηματά θα πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Όταν έρθει η σειρά σχηματισμού κυβέρνησης του Κινήματος Αλλαγής θα ζητήσουμε από τους άλλους δύο να τοποθετηθούν επί του κειμένου πάνω στο οποίο θα έχουμε δεσμευθεί εμείς απέναντι στους έλληνες πολίτες. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι με ποιον θα συνεργαστούμε εμείς μετά τις εκλογές αλλά το εάν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Μητσοτάκης θα αποδεχθούν τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε…”

*Φωτογραφία: Aπό αριστερά το μέλος της Κ.Ε o Μόσχος Κορασίδης, η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, o βουλευτής και Ακαδημαϊκός Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας, η Γρ. της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Ευγενία Χαρίσκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!