Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Δράμας, Καβάλας και Σερρών

0
688

Για την παρουσίαση του προγράμματος RePower

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή επισκέφθηκε τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Δράμα, την Καβάλα και τις Σέρρες στις 17 και 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο ενημερωτικής καμπάνιας για τον Παραολυμπιακό Αθλητισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι στις παρουσιάσεις αυτές μετείχε και η αθλήτρια Αλία Ίσα, πρόσφυγας από τη Συρία και πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με την ομάδα προσφύγων.
Η επίσκεψη από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος RePower (Refugee Power) σε συνεργασία με την οργάνωση «Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών». Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομοσπονδία, το πρόγραμμα Repower πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Acrtive Citizens Fυnd των EEA Grants υπό τη διαχείριση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Solidarity Now. Στελέχη της Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Equal Society συνοδευόμενα από πρόσφυγες και Έλληνες αθλητές με αναπηρία ενημέρωσαν πρόσφυγες με και χωρίς αναπηρία για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα και τον σημαντικό ρολό που μπορούν να παίξουν στη ζωή τους ως ευκαιρία ενδυνάμωσης και ένταξη τους στις τοπικές κοινωνίες.
Τις εκδηλώσεις αυτές παρακολούθησαν περίπου 300 πρόσφυγες. Η Ελληνική Παρολυμπιακή Επιτροπή, η οποία δείχνει ενεργά το ενδιαφέρον της για την ένταξη προσφυγών με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία συμμετέχοντας από το 2016 σε προγράμματα που υποστηρίζουν την ένταξη προσφύγων με αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, απήυθυνε τις ευχαριστίες της στους διευθυντές των κέντρων φιλοξενίας στη Δράμα κ. Δημήτριο Τουτουτζόγλου, στις Σέρρες κ. Δήμητρα Παναγιωτάκη και στην Καβάλα κ. Δημήτριο Ρέμο, για τη συνεργασία τους και τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε και το αθλητικό σωματείο Πανσερραϊκός ΑΜΕΑ για τη συμμετοχή του στην επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας Σερρών και την πρόσκληση που απηύθυνε στους προσφυγές με αναπηρία του κέντρου να συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Πανσερραϊκού ΑΜΕΑ.
Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.), κινείται στην κατεύθυνση την διάδοσης του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα και ασχολείται με την επιλογή, την συγκρότηση και την αποστολή των εθνικών ομάδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της παρέχει κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ωθεί τους αθλητές με αναπηρία να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις τους, να φθάσουν σε πολύ υψηλές επιδόσεις και να διακριθούν.
Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έχει στόχο ανάμεσα σε άλλα να προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρία, προκειμένου να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, να διακριθούν και πάνω απ` όλα να νιώσουν τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, συμβάλλει δυναμικά στην κοινωνικοποίηση και ισότιμη ενσωμάτωση στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία, αλλά και στην πλήρη αποδοχή και ισότιμη αντιμετώπιση από την κοινωνία. Και όλα αυτά μέσω του αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ