Η επέλαση του κορωνοϊού ακυρώνει τις παρελάσεις

0
1840

– Μεγάλη διασπορά και στα σχολεία της Δράμας με 30 κρούσματα, μόνο τη Δευτέρα
– Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Με 692 κρούσματα στη Δράμα σε διάστημα μίας εβδομάδας, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά»

Με 692 κρούσματα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στη Δράμα, δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθούν οι παρελάσεις τής 28ης Οκτωβρίου στον νομό μας, δεν γινόταν διαφορετικά, τόνισε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Η απόφαση που λήφθηκε από τον ίδιο για την Π.Ε. Δράμας και επικυρώθηκε χθες το μεσημέρι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβε υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα με βάση τα οποία, την προηγούμενη εβδομάδα 18-24 Οκτωβρίου καθώς και την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου στο Νοσοκομείο της Δράμας κρίθηκε ότι θα πρέπει να νοσηλευτούν συνολικά 80 ασθενείς που διαπιστώθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στα «Χ» ο κ. Παπαδόπουλος. Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα σχολεία είναι περισσότερο από ανησυχητική από πλευράς κρουσμάτων και διασποράς.
Σύμφωνα με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ακυρώνεται σε όλους τους δήμους της Π.Ε. Δράμας. Στον Δήμο Δράμας θα πραγματοποιηθεί μόνο η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό στις 10.30 και ακολούθως, στις 11.30 θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας, από τους εκπροσώπους των αρχών. Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει: «Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, για την Π.Ε. Δράμας, η προγραμματισμένη παρέλαση ενώπιον των Αρχών, καθώς και η παράθεση καφέ – δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Δράμας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου, ακυρώνονται.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 θα περιοριστούν στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση-κατάθεση στεφάνων.
Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής περαιτέρω συγχρωτισμού, λαμβανομένης υπόψη της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης των τελευταίων ημερών, με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στον Νομό Δράμας και σε όλη την Περιφέρεια».
Με το ίδιο σκεπτικό και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου ακυρώνεται σε όλη την περιφέρεια το μέρος της παρέλασης που αφορά τη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων συλλόγων, για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Γιώργος Μπαντής: «Έχουμε ραγδαία εξάπλωση σε όλο τον Νομό και σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»
Από πλευράς επιδημιολογικής κατάστασης αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δράμα, στα σχολεία και ειδικότερα σε αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν 30 κρούσματα, όπως τόνισε στα «Χ» ο κ. Γιώργος Μπαντής, υπεύθυνος για θέματα covid στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. «Έχουμε ραγδαία εξάπλωση σε όλο τον Νομό και σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Με φοβίζει το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται πάρτι με μαθητές που αποτελούν εστία διασποράς. Κάτι ανάλογο έγινε το Σαββατοκύριακο στο Φωτολίβος όπου υπάρχουν πολλοί μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα η διάδοση του ιού να είναι άμεση. Το πρωί της Δευτέρας διαπιστώσαμε έκρηξη της διασποράς στα σχολεία.
Παράλληλα, το Γυμνάσιο Καλαμπακίου, στην Αγία Παρασκευή έχει κλείσει με υπόδειξη των τοπικών υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με την εισήγηση που υπήρξε, το τελευταίο 14ήμερο στο σχολείο υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα και πολλαπλασιασμός τους σε όλες τις τάξεις και τα τμήματα της σχολικής μονάδας. Φθάσαμε σε ένα σημείο να απουσιάζουν λόγω κρουσμάτων όλα τα παιδιά της Β’ Γυμνασίου και αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Ομοίως και στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, προηγήθηκε κάποιο πάρτι μαθητών στην περιοχή του Καλαμπακίου τις αμέσως προηγούμενες ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!