«Η Φωνή της Δράμας ακούγεται παντού»

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π. Ε) που έγινε στα Γιάννενα

0
621

Στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π. Ε) που έγινε στα Γιάννενα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και είχε τη δυνατότητα να συναντήσει και να συνομιλήσει με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Επίσης στο Συνέδριο παρευρέθηκε και μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης για το ρόλο των Περιφερειών στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στις συζητήσεις του με τους δύο Υπουργούς ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ έθεσε μεταξύ άλλων τα εξής 3 θέματα:
1. Την επέκταση του προγράμματος «55-67, 12+12 μήνες» του ΟΑΕΔ που δίνει μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΟΤΑ αλλά και τη δυνατότητα εργασίας σε πολλούς συμπολίτες μας.
2. Την πραγματοποίηση συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.
3. Την αύξηση του προϋπολογισμού των ΤΟΕΒ με στόχο τη μεγαλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών και των καλλιεργειών με βάση τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.
Σημαντική ήταν και η συνάντησή του με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, σε σχέση με τα θέματα των πολυτέκνων και των τριτέκνων.
Επίσης στη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. Απόστολο Τζιτζικώστα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διατήρησης της επικοινωνίας τους σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη για την άψογη διοργάνωση του Συνεδρίου, αλλά και την ζεστή φιλοξενία.
Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ δήλωσε: «Κοινός στόχος όλων η συμμετοχή της ΕΝ.Π.Ε στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και το πέρασμα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση με ξεκάθαρη διάκριση των αρμοδιοτήτων και ενίσχυση των οικονομικών πόρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!