Η φωτογραφική έκθεση των μελών του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης υπό τον τίτλο «ΡΟΔΟΠΗ» «ταξιδεύει» στη Δράμα

1
1081

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, λειτουργώντας ως πυρήνας πολιτιστικής δράσης στη βόρεια Ελλάδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, παράγει καλλιτεχνικό έργο με σκοπό την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε το φωτογραφικό project «ΡΟΔΟΠΗ». Δεκαπέντε φωτογράφοι, μέλη του Κέντρου, αποτύπωσαν φωτογραφικά την οροσειρά της Ροδόπης. Η θεματολογία της έκθεσης «ΡΟΔΟΠΗ» είναι ευρεία, με μοναδικό περιορισμό την γεωγραφική θέση των λήψεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν εντός των ορίων της οροσειράς της Ροδόπης, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το σύνολο του έργου απαρτίζεται από τοπία, πορτρέτα, αστικό τοπίο, φύση, κτηνοτροφία, ήθη – έθιμα, καθημερινή ζωή, νύχτα, διασκέδαση κτλ.
Στόχος του project η έκδοση φωτογραφικού λευκώματος. Πριν, όμως, από την έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί μέρος του έργου «ΡΟΔΟΠΗ» στο ευρύ κοινό μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας η οποία θα ταξιδέψει σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα η έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιαστεί στη Σαμοθράκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα.
Με το παρόν έργο σκοπός είναι να επιτευχθεί η ανάδειξη και προβολή του φυσικού πλούτου της οροσειράς της Ροδόπης, των αξιοθέατων και των μνημείων, του πολιτισμού, της κουλτούρας και της ανθρωπογεωγραφίας της, μέσω της φωτογραφικής τέχνης.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Στράτος Βλασακίδης, Γιάννης Γκόγκος, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Σωτήρης Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Άννα Παρασκευίδου, Γιούλα Πάτση, Ανέζα Σπανοπούλου, Συμεών Χατζηλίδης.
Επιμέλεια έκθεσης: Πάνος Κοκκινιάς

Τοποθεσία: Αίθουσα Τέχνης Ελευθερία (Κουντουριώτου 1, Δράμα)
Διάρκεια: 14-19/11/2022
Ώρες λειτουργίας: 18.30’ – 20.30’

Περισσότερες πληροφορίες: www.kedifot.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!