Η GALLERY13 και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας τιμούν τον Oκτώβριο, μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

0
2222

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 19:00, προσκεκλημένη της GALLERY13 θα είναι η jewelry artist Σοφία Ζαράρη στις εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.
Στο κέντρο της συνάντησης αυτής θα σταθεί το γλυπτό έργο «Ρούχο της Ζωής», με στόχο να προσεγγιστεί η ασθένεια του καρκίνου και ό,τι κινείται γύρω από αυτήν μέσα από το πρίσμα της Τέχνης. Στην εκδήλωση θα βρίσκεται ο διακεκριμένος ογκολόγος–παθολόγος Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης, να μιλήσει για τον ρόλο της Τέχνης στην θεραπευτική των ασθενών.
Το εγχείρημα έχει αγκαλιάσει θερμά από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας.

Λίγα λόγια για το «Ρούχο της ζωής»
Το «Ρούχο Της Ζωής» αποτελεί ωδή στη δύναμη ψυχής που φέρει η γυναικεία φύση. Ανήκει σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που –με όλες τους τις δυνάμεις– παλεύουν και αναμετρώνται με την ασθένεια, δίχως ο φόβος να τις καθηλώνει.
Εμπνευσμένο από τα μοτίβα της λαϊκής ελληνικής παράδοσης το «Ρούχο Της Ζωής», φτιάχτηκε με αγάπη περισσή να ντύσει καθεμιά από εμάς, που –μέσα από την οδύνη και τον πόνο– καταφέρνει τελικά να αποδεχθεί τον εαυτό της και να τον αγαπήσει ολοκληρωτικά. Ευχή να φορεθεί απ’ τη γυναίκα που αφήνει συνειδητά πίσω της το σκοτάδι, για να αναζητήσει το φως και τη χαρά της ζωής.

Η Σοφία Ζαράρη σπούδασε αρχικά Πολιτικές Επιστήμες. Συνέχισε με σπουδές κοσμήματος στην Αθήνα και μικρογλυπτικής στη Ρώμη. Eπί σειρά ετών εργάστηκε ως fine jewelry designer σε Οίκους κοσμημάτων με σταθερή παρουσία στις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές εκθέσεις.
Πολύτιμη εμπειρία σε αυτήν τη διαδρομή η ενασχόληση της με τη διδασκαλία. Η παράλληλη εικαστική έκφραση της δουλειάς της μέσα από το πεδίο του collage, assemblage, της προσφέρουν τον χώρο να υπερβεί την μικροκλίμακα και τους κανόνες της φορέσιμης τέχνης. To 2018 εγκαινίασε ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας με το κοινό με την επωνυμία MYSTiS by SOFIA ZARARI. Έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία.

ΔΡ. Xρήστος Εμμανουηλίδης
Ογκολόγος – Παθολόγος, πρώην καθ. Παν Καλιφόρνιας UCLA, Διαβαλκανικό, απόφοιτος κλασικής φιλολογίας ΑΠΘ

Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να αναδείξει και να προασπίσει τα δικαιώματα του ασθενούς. Απαριθμεί πάνω από 1000 μέλη, εγγραφές ενδεικτικές μιας και ο πληθυσμός των καρκινοπαθών στο νομό Δράμας είναι πολύ μεγαλύτερος.
Είναι σύλλογος εθελοντών, μη κερδοσκοπικός και αγωνίζεται να φτάνει η φωνή του, εκεί όπου βρίσκει ανταπόκριση, δίνοντας στα μέλη του πρώτα ψυχική ισορροπία και έπειτα με τη βοήθεια των γιατρών θεραπεία.
Όραμα και έργο του συλλόγου είναι ώστε ο καρκινοπαθής ασθενής να νιώσει ότι υπάρχει ένας χώρος που να μπορεί να ενημερωθεί και να ζητήσει στήριξη για την ασθένεια που βιώνει. Στόχος του συλλόγου εδώ και χρόνια είναι να δημιουργηθεί ένα Ογκολογικό τμήμα στο Γ.Ν. Δράμας, επανδρωμένο με το ανάλογο προσωπικό.

GALLERY13 / FINE ARTS & BOOK ARTS
Η GALLERY13 αποτελεί σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Πρόκειται για τον αριθμό 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράμας.
Όραμα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, μέσα από το σχέδιο, την χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ