Η κα Ιουλία Χαϊδά από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ στην προεδρία του ΣΕΜΜ-Θ

0
2833

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, που διεξήχθησαν στις 12 Φεβρουαρίου εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα. Πρόεδρος αναδείχθηκε η κα Ιουλία Χαϊδά από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος από την ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
Γενικός η κα Χρυσούλα Σοφικίτη από την ΚΑΡΜΑΡ ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Ε.
Ταμίας ο κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης από την HERMES MARBLE IKE & ΣΙΑ Ε.Ε.
Μέλη οι κύριοι Ηλίας Κυριακίδης από την F.H.L ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Α.Ε., Πέτρος Πανταζής από τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΑΥΛΙΔΗ Α.Ε. και Χρήστος Καβάζης απο τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΖΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Αναπληρωματικά μέλη, οι κύριοι Κωνσταντίνος Παυλίδης, Ειρήνη Παπαγιαννούλη και Χαράλαμπος Φιλιππίδης.
Ελεγκτική επιτροπή οι κύριοι Γιώργος Λιανός και Αφροδίτη Δημήτριεφ από την ΜΠΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.

Οι αρχαιρεσίες έρχονται μετά την πρόσφατη επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης στην Δράμα που έγινε παρουσία τόσο του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κου Καράογλου όσο και του Περιφερειάρχη της ΑΜΘ κου Χρήστου Μέτιου ανάμεσα σε πολλούς ακόμη προσκεκλημένους.
Θυμίζουμε ότι εκεί, η πρώην πρόεδρος του Σ.Ε.Μ.Μ.– Θ Κωνσταντίνα Λαζή – Αναγνωστοπούλου μίλησε για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας από τις επιχειρήσεις μαρμάρου του Σ.Ε.Μ.Μ.– Θ στην πορεία του χρόνου αλλά και για την σημασία του μαρμάρου ως σημαντικού εξαγωγικού προϊόντος.
Στην ίδια εκδήλωση εξάλλου ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, είχε επισημάνει την υποχρέωση των πολιτικών και όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης να βρίσκονται πάντα δίπλα στους παραγωγικούς φορείς με στόχο την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας. Είπε ακόμη ότι χάρη στις δραστηριότητες των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, το ελληνικό μάρμαρο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση σε παγκόσμια κατάταξη και οι ελληνικές εξαγωγές μαρμάρου έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία. Είπε ότι αξιομνημόνευτο είναι και το γεγονός ότι το ελληνικό μάρμαρο κυρίως αυτό που προέρχεται από κοιτάσματα της Βόρειας Ελλάδας διακοσμεί τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα κτίρια παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι το συνολικό εισόδημα που παράγονταν χάρη στο ελληνικό μάρμαρο ανερχόταν κατά το 2018 σε 178,5 δισ. ευρώ. Είπε επίσης ότι την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κλάδο του μαρμάρου στηρίζουν τόσο το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όσο και η Κυβέρνηση η οποία όπως είπε στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα με την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, των μερισμάτων και την συνεχή μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας.
Ο δε Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, είχε χαρακτηρίσει την εξόρυξη και την επεξεργασία του μαρμάρου μια πολύ σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο για την Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και για την περιοχή της Δράμας σημειώνοντας ότι περισσότερο από 90% της συνολικής παραγωγής και των εξαγωγών της χώρας προέρχεται από την περιφέρειά μας. Εξήγησε ακόμη ότι η ΠΑΜΘ θεωρεί, πως μόνο μέσα από την ενδυνάμωση και την στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων μπορεί να επιτευχθεί πραγματική ανάπτυξη γι’ αυτό και διατίθενται σημαντικοί πόροι μέσα από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα στη στήριξη υφιστάμενων επιχειρήσεων, στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων αλλά και στην σύνδεση φορέων και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Βιογραφικά στοιχεία της Ιουλίας Χαϊδά
Η Ιουλία Χαϊδά γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της που σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη είναι ο δημιουργός της εταιρείας “Ικτίνος” το 1974. Έκανε τις εγκύκλιες σπουδές της στο Τοσίτσειο Αρσάκειο, αποφοίτησε από το Λύκειο Πεύκης. Απέκτησε το πτυχίο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Διοίκηση Επιχειρήσεων” το 2000. Από το 1987 εργάζεται στην εταιρεία και από το 1995 είναι αντιπρόεδρος της ίδιας εταιρείας “Ικτίνος Ελλάς Α.Ε.”, με ιδιόκτητα λατομεία και κάθετη παραγωγή, εξόρυξη, επεξεργασία και εμπόριο μαρμάρων με το 86% των πωλήσεων στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ