Η καρδιά του αγροτικού κόσμου χτυπά και φέτος στο Φωτολίβος

Η 25η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση από 23 έως 25 Αυγούστου

0
2757

Για 25η χρονιά φέτος διοργανώνεται στην Κοινότητα Φωτολίβους η Γεωργική και Κτηνοτροφική Έκθεση που περιλαμβάνει έκθεση αγροτικών προϊόντων και εφοδίων αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ξεχωριστό πολιτισμικό γεγονός στην εκπνοή της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως σημειώνει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της Κοινότητας Φωτολίβους κ. Μάρκος Σταυρίδης φέτος περισσότεροι από 50 εκθέτες γεωργικών ελκυστήρων και παρελκόμενου εξοπλισμού αλλά και μεγάλος αριθμός αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων συμμετέχουν στο καθιερωμένο ραντεβού του καλοκαιριού. Δεν είναι απλά μια έκθεση αλλά ένα πραγματικά πολυδιάστατο γεγονός λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρίδης εξηγώντας ότι θα διαρκέσει από την Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου του 2019.
Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση που εκτός από αγροτική έκθεση είναι ταυτόχρονα και μια πολύχρωμη όσο και ενδιαφέρουσα γιορτή στην καρδιά του κάμπου της Δράμας. Ένας θεσμός που η μεγάλη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών τον έχει αναβαθμίσει στην μεγαλύτερη αγροτική έκθεση σε επίπεδο περιφέρειας που διοργανώνεται με την στήριξη του Δήμου Προσοτσάνης της Περιφεριεακής Ενότητας Δράμας, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και όχι μόνο… Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχουν εκθέτες από πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη έως τον Έβρο.
Στην έκθεση μπορεί κανείς να δει από κοντά προϊόντα όπως γεωργικούς ελκυστήρες και παρελκόμενα, ποτιστικά και αρδευτικά συστήματα, λιπαντικά, ανταλλακτικά και εργαλεία επιδείξεις μηχανημάτων, ομιλίες και διαλέξεις που αφορούν τους αγρότες και όχι μόνο. Επίσης μπορεί να δει ράτσες ζώων και πληθώρα ζωοτροφών καθώς επίσης και παραγόμενα ζωικής προέλευσης προιόντα μεταξύ των οποίων και γαλακτοκομικά.
Η έκθεση γίνεται κάθε χρόνο όχημα γνωριμίας και πλατφόρμα κατάθεσης απόψεων και σκέψεων γύρω από ζητήματα που αφορούν την γεωργία και την κτηνοτροφία στον τόπο μας. Παράλληλα και αφορμή για σειρά πολιτιστικών γεγονότων που αναδεικνύουν τα κατά τόπους ήθη και έθιμα ενώ δεν λείπουν και οι καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.

Το πρόγραμμα της 26ης Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Έκθεσης Φωτολίβους

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου
19.30 Προσέλευση και υποδοχή επισήμων – Χαιρετισμοί επισήμων
20.15 Εγκαίνια 25ης Έκθεσης (χώρος εκδηλώσεων)
20.45 Χορωδία Γυναικών Φωτολίβους. Χορωδία Πολιτιστικού & Ορειβατικού Συλλόγου Μ. Σουλίου Σερρών.
21.10 Παραδοσιακοί χοροί από διάφορους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δ. Προσοτσάνης, Ν. Δράμας, των ευρύτερων περιοχών και ειδική συμμετοχή του Συλλόγου ΑΜΕΑ Δράμας.
23.00 Γλέντι με λαϊκή μουσική υπό την επιμέλεια του Γιώργου Αραμπατζίδη.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου
18.30 Ποδοσφαιρικός αγώνας Άρη Φωτολίβους με τους παλάιμαχους Άρη Φωτολίβους
19.00 Επίδειξη γεωργικών μηχανημάτων (χώρος ΤΚ Φωτολίβους)
19.00 Ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και για παιδιά ΑΜΕΑ, ζωγραφική προσώπου
20.00 Θέατρο σκιών “Καραγκιόζης” με τον Κωνσταντίνο Κουγιουμτζή η παράσταση έχει τίτλο “Το αφεντικό απέξω”
21.15 Βράβευση αριστούχων μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018. Θ ακολουθήσει αναμνηστική μνεία στους παλαίμαχους του Άρη Φωτολίβους της δεκαετίας του ‘50
21.30 Λαϊκή μουσική βραδιά με τον Σταύρο Φωτιάδη

Την Κυριακή 25 Αυγούστου
09.30 Αγώνες παιδικής ποδηλατοδρομίας – συγκέντρωση στην πλατεία Φωτολίβους.
18.30 Διαγωνισμός μαγειρικής (χώρος του ΚΑΠΗ)
19.15 Διαγωνισμός ζωγραφικής από τον Σύλλογο Φίλων καλών Τεχνών Φωτολίβους (χώρος του ΚΑΠΗ)
20.30 Επίδειξη TAE KWON DO
22.00 Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τους Κώστα Καραφώτη και Ελεάνα Παπαιωάννου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ