Η κοπή 23 δέντρων στην Καλλίφυτο θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
3942

«Υπάρχει ζήτημα επικινδυνότητας με τα πεύκα» δηλώνει στα «Χ» ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας.

To θέμα για την έγκριση κοπής 23 πεύκων που βρίσκονται στην Κοινότητα Καλλιφύτου πρόκειται να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη στις 24 Απριλίου. Τα δέντρα που βρίσκονται στο προαύλιο του παλιού Παιδικού Σταθμού της κοινότητας, θεωρούνται επικίνδυνα σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου της κοινότητας και απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου.
Σε εισηγητική επιστολή της μάλιστα η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας αναφέρει ότι μετά από έλεγχο που έκανε στο συγκεκριμένο σημείο διαπίστωσε ότι τα συγκεκριμένα δέντρα υπάρχουν ακριβώς δίπλα στις κατοικίες και έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση. Επισημαίνει επίσης ότι τα δέντρα έχουν πολύ λεπτό κορμό και επειδή το έδαφος έχει υποχωρήσει, το ριζικό τους σύστημα είναι ευάλωτο. Ακόμη λόγω του ύψους που έχουν είναι επικίνδυνα εάν σημειωθεί δυνατός αέρας. Αποφαίνεται δε, ότι για τους συγκεκριμένους λόγους, προτείνει την κοπή των 23 δέντρων καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοικιών που ζουν δίπλα.
Για το ίδιο θέμα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας αποφάσισε ομόφωνα ότι τα δέντρα θα πρέπει να κοπούν και υπέβαλλε την γνωμοδότησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα πρέπει να λάβει και τις τελικές αποφάσεις.
“Δυστυχώς αυτό που διαπιστώσαμε σε πολλά σημεία μετά την τελευταία κακοκαιρία ήταν ότι πολλά πεύκα έχουν πέσει σε διάφορα σημεία στην πόλη. Πολλά δέντρα και ειδικά τα πεύκα είναι επικίνδυνα. Ο κίνδυνος να γίνει κάποιο ατύχημα είναι υπαρκτός” σημείωσε μιλώντας στα “Χ” για την επικινδυνότητα που υπάρχει ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας κ. Ανδρέας Μπακιρτζής. Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή κ. Ραυτογιάννη, από το ΤΕΙ της Δράμας, με τον οποίο επικοινώνησε η Οικολογική Κίνηση, θα πρέπει να φυτεύονται άλλου είδους δέντρα τα οποία είναι κατάλληλα για την περιοχή μας. Ο ίδιος είχε προτείνει να κάνει δωρεάν μια μελέτη για την περιοχή μας σχετικά με το ποια δέντρα πρέπει να φυτευτούν, πως πρέπει να φυτευτούν και πως πρέπει να κλαδεύονται, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από τους αρμόδιους.
Ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας είπε ότι τα δέντρα, πρέπει να κοπούν εφόσον κριθούν επικίνδυνα από το δασαρχείο αλλά στην θέση τους πρέπει να φυτευτούν άλλα τα οποία θα είναι κατάλληλα.
Ο κ. Ανδρέας Μπακιρτζής, σημείωσε επίσης ότι πριν από περίπου 2 μήνες, η Οικολογική Κίνηση Δράμας είχε επικοινωνήσει με τον καθηγητή κ. Ραυτογιάννη και είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλο, με αφορμή και τα κλαδέματα που συνεχίζονται στα πλατάνια εντός της πόλης. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε λόγω των εξελίξεων με την πανδημία. Στόχος της Οικολογικής ήταν να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες για το ποιες είναι οι ενδεδειγμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται για αυτά τα θέματα. “Κάποια στιγμή όταν η πανδημία τελειώσει, σκεφτόμαστε, ως Οικολογική Κίνηση, να διοργανώσουμε σχετική εκδήλωση, εφόσον συμφωνεί και ο κ. Ραυτογιάννης, στην οποία θα καλέσουμε όχι μόνο τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας αλλά και όλους τους Δημάρχους του Νομού και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών προκειμένου να ενημερωθούν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ