Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» σε μουσική εκδήλωση στη Δράμα

0
1446

Αρχίζουν από τις 20 Μαΐου οι εκδηλώσεις της Δραμοινογνωσίας


Μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα την Παρασκευή 20 Μαΐου από την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τίτλο «Ένα χρόνο χωρίς τον Μίκη – Νύχτα μαγική αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από τον Μίκη Θεοδωράκη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας και σε περίπτωση κακοκαιρίας ή άλλων έκτακτων συνθηκών, στο Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο «Δ. Κραχτίδης».
Είναι μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της Δραμοινογνωσίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη. Τα τραγούδια της συναυλίας θα ερμηνεύσουν ο Παναγιώτης Καραδημήτρης και ο Άγγελος Θεοδωράκης- Παπαγγελίδης, εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη.
Η ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 26 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας.
Οι εκδηλώσεις της φετινής Δραμοινογνωσίας θα πραγματοποιηθούν από 20 μέχρι 29 Μαΐου ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Δραμοινογνωσία έχει πλέον καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός και διεξάγεται για 7η χρονιά μετά από παύση δυο ετών λόγω της πανδημίας από την οποία δοκιμαστηκε και ο Νομός Δράμας. Μέσα από τη φετινή διοργάνωση, επιδιώκεται να γίνει ευρύτερα γνωστή η περιοχή μας ως οινοτουριστικός προορισμός και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών, σκοπός του θεσμού είναι να αξιοποιήσει το κύρος των οινικών προϊόντων και να τοποθετήσει την περιοχή, γευστικά αλλά και τουριστικά, στη θέση που της αξίζει δημιουργώντας φήμη, αναγνωρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα, επισκεψιμότητα, θέσεις εργασίας, νέα επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και κερδοφορία για όλους τους «μετόχους» του τόπου.
Μέσα από τις δράσεις αυτές επιδιώκεται να χτιστεί μια διακριτή και σαφή ταυτότητα των προϊόντων της περιοχής που θα προβάλλεται με συνέπεια και συνέχεια σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας από όλους τους φορείς σε κάθε ευκαιρία σε βάθος χρόνου, με οργανωμένο σχέδιο μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Για φέτος έχει σχεδιαστεί στα πλαίσια της δράσης να διοργανωθεί και διεπιστημονικό συνέδριο με ομιλητές ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες με αναγνωρισμένο κύρος. Ο ιδιαίτερος στόχος του είναι η δημιουργική ώσμωση διαφορετικών επιστημονικών πεδίων στην παρουσίαση της δυναμικής του τόπου αναφορικά με την ανάπτυξη του οινοτουρισμού μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

Σύντομα σε εφαρμογή η πρώτη ψηφιακή πύλη για τον ελληνικό οινοτουρισμό
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, τίθεται σύντομα σε εφαρμογή η πρώτη ψηφιακή πύλη για τον ελληνικό οινοτουρισμό. Η πύλη θα εμπλουτίζεται συνεχώς με επισκέψιμα οινοποιεία από όλη τη χώρα. Επίσης προβλέπεται ο επανασχεδιασμός και η αναβάθμιση του σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, στοχεύοντας στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του. Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού και με στόχο τις συνέργειες, συγκροτείται Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού με τη συμμετοχή όλων των σχετικών παραγόντων από τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς όπως η Ε.Δ.Ο.Α.Ο. (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) έως και ιδιώτες του κλάδου. Με την υλοποίηση της φετινής δράσης ενισχύεται η παρουσία και η εξωστρέφεια του οινοτουρισμού της περιοχής. Στόχος είναι να κινητοποιηθούν όλοι ώστε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ