Η «μάχη» συνεχίζεται στο νοσοκομείο

0
3157

Πάνω από 50% μειώθηκε τις τελευταίες 8 ημέρες η προσέλευση ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Δράμας – Ενισχύσεις από την Ευρωκλινική και το «Ερρίκος Ντυνάν» – Περισσότεροι από 100 «έχασαν τη μάχη» στη Δράμα
Έφυγε, δυστυχώς, λόγω covid ακόμη μία νοσηλεύτρια από τη Δράμα που εργαζόταν στο Νοσοκομείο Καβάλας

Αρκετά μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα ήταν και χθες η προσέλευση ασθενών με covid στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Δράμας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Χ», οι ροές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και χθες, Δευτέρα, μειώθηκαν πάνω από 50%.
Συνεχίζουν όμως να παραμένουν αυξημένες οι ανάγκες νοσηλείας. Οι κλίνες της ΜΕΘ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σχεδόν πλήρεις, ενώ δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί θάνατοι ασθενών με covid. Σε αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι εργαζόμενοι που έχασαν τη ζωή τους ασθένησαν τελικά και οι ίδιοι. Ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους δυο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου της Δράμας εξαιτίας της ασθένειας. Χθες, έγινε γνωστό ότι δυστυχώς και τρίτη νοσηλεύτρια από τη Δράμα που εργαζόταν στο Νοσοκομείο της Καβάλας έχασε τη ζωή της από τον ίδιο λόγο. Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος που έκανε γνωστό ότι η 62χρονη νοσηλεύτρια εξέπνευσε την Κυριακή.
Μέχρι στιγμής περίπου 100 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της ασθένειας και 84 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στις τρεις κλινικές covid του Νοσοκομείου της Δράμας. Παράλληλα, έχει νοσήσει από covid και μεγάλο μέρος του προσωπικού, όπως και αρκετά μέλη οικογενειών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Πολλοί βέβαια, είναι εκείνοι που κατάφεραν να αναρρώσουν και να επιστρέψουν και πάλι στη μάχη για την αντιμετώπιση της ασθένειας στις κλινικές του Νοσοκομείου της Δράμας.
Σύμφωνα επίσης με στοιχεία του ρεπορτάζ των «Χ», το Νοσοκομείο έχει φροντίσει όχι μόνο να θωρακιστεί με υγειονομικούς (ιατρούς και νοσηλευτές) από τα Κέντρα Υγείας αλλά και να επεκτείνει τις συμβάσεις του απαραίτητου επικουρικού προσωπικού. Ακόμα, έχει ενισχυθεί με μια παθολόγο από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» της Αττικής, ενώ από το ίδιο νοσοκομείο αναμένεται η έλευση τριών νοσηλευτριών. Όπως έγινε γνωστό, εξάλλου, τη Δευτέρα, ομάδα έξι νοσηλευτών/τριών από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» θα ενταχθεί για όσο διάστημα απαιτηθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων Κατερίνης και Δράμας.
Εν τω μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε ότι και ο Όμιλος της Ευρωκλινικής, ανταποκρινόμενος στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, θα αποστείλει έμπειρους ιατρούς παθολόγους και λοιμωξιολόγους προκειμένου να υποστηρίξουν τα νοσοκομεία Φλώρινας, Γιαννιτσών, Δράμας και Ξάνθης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ