Η μνήμη του μοιραίου Χιούι στην Τερψιθέα δεν ξεχάσθηκε

Πέρασαν περισσότερα από 20 χρόνια

0
1552

Άσβεστη παραμένει η μνήμη της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου «Χιούι» με το οποίο χάθηκαν οι ζωές 10 Δασοκομάντος, στις 15 Σεπτεμβρίου 1994 – στην περιοχή της Τερψιθέας Δράμας.

Οι Δασοκομάντος συμμετείχαν σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Στο ελικόπτερο που ανήκε στην αεροπορία Στρατού επέβαιναν ως πλήρωμα και τρείς αξιωματικοί του Στρατού. Το ελικόπτερο είχε προσκρούσει σε καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και κατέπεσε στην βραχώδη περιοχή. Η έρευνα που έγινε για το περιστατικό μιλούσε για λάθος του κυβερνήτη του αεροσκάφους αν και η άποψη που εκφράστηκε από πολλές πλευρές και ειδικά από τους δασοκομάντος ήταν ότι τα ελικόπτερα όπως αυτό που επέβαιναν οι άτυχοι συνάδελφοι τους δεν είναι κατάλληλα για περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών ενώ σημείωναν ότι το εν λόγω ελικόπτερο δεν πληρούσε τα στάνταρ που προβλέπονται.
Οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο ήταν: ο Θεόκλητος Καλφόπουλος, λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, οι αρχιλοχίες Δημήτριος Σκουντάς και Δημήτριος Κωστόπουλος που ήταν το πλήρωμα του ελικοπτέρου και οι δασοκομάντος Αντώνης Σφηνιάς, Ευάγγελος Κουτσογιώργης, Μανώλης Λιάπης, Γρηγόρης Αδάμος, Μανώλης Κεσικιάδης, Χρήστος Κρικόπουλος και Γιώργος Τζιαγκίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ